Vijf jaar celstraf voor ‘drugsboer’ uit Pieterzijl

Foto: Publiek Domein

Melkveehouder Rien V. uit Pieterzijl moet vijf jaar de cel in. De ‘drugsboer’ werd begin dit jaar opgepakt voor het bezit van 110 kilo drugs. De drugsboer uit Pieterzijl werd in Duitsland opgepakt. Er is hem een celstraf van vijf jaar opgelegd door de rechtbank in Potsdam. De boer gaat tegen het vonnis in hoger beroep.

In februari werd op zijn boerderij in Brandenburg een megapartij drugs gevonden. Volgens familieleden zijn er geen DNA-sporen van de veeboer aangetroffen op de drugs. In Nederland mogen verdachten in vergelijkbare zaken hun proces doorgaans in vrijlating afwachten.

De Staatsanwaltschaft in Potsdam vond eerder dat V. zeker vast moest blijven zitten tot de rechtszaak. En zo geschiedde.

De 60-jarige veehouder bezit een boerderij in Bad Belzig, ten zuiden van Brandenburg. Na een tip deed de Duitse douane een inval. Er werden 37.000 illegale sigaretten gevonden. Bij verder onderzoek stuitte de douane op een kelder vol drugs. Marihuana, amfetamine, cocaïne en xtc met een geschatte waarde van anderhalf miljoen euro werd aangetroffen. Ook namen de autoriteiten een luchtdrukpistool en een gaspistool in beslag, waarvoor V. geen vergunning had.

Omdat V. hoger beroep heeft aangetekend is de straf nog niet onherroepelijk. Het hoger beroep dient voor de rechtbank in Karlsruhe. Een datum is nog niet bekend.

 

Cookieinstellingen