Aanleg mountainbikeroute Lauwersmeer gestart

Foto: MTB

De eerste 500 meter van de baan is vandaag gerealiseerd. In het bos komt een mountainbikeroute.

De Strandweg is de toegangsweg van de N361 naar het dorp Lauwersoog en de oevers van het Lauwersmeer en leidt langs belangrijke toeristische voorzieningen. Die liggen echter verstopt achter het groen en ook het meer zelf is vanaf de weg nauwelijks zichtbaar. Dat moet anders, vinden de gemeente De Marne en de provincie Groningen. Het plan van de gemeente gaat 1.485.000 euro kosten.Onderdeel van het plan is de aanleg van een mountainbikeroute.

Deze maand is er begonnen met de baan uit te zetten. Vervolgens wordt er gestart met de graafwerkzaamheden. Vrijwilligers zijn welkom!.

Op vrijdag 4 september 2015 is de stichting MTB Lauwersmeer opgericht. De stichting heeft als doel samen met de gemeente de Marne en ondernemers een MTB baan te realiseren en te promoten in dit recreatiegebied. Het onderhoud van de baan is een speerpunt van de stichting. Uiteindelijk hoopt de stichting zo op een geweldige MTB baan.

Het bestuur bestaat uit Lars Kram uit Eenrum (voorzitter), Monique de Jonge uit Vierhuizen (secretaris) en Alice Buijsert uit Warfhuizen (penningmeester)
De gemeente subsidieert de aanleg van de baan en Staatsbosbeheer, als belangrijkste grondeigenaar maakt de aanleg mogelijk. Een belangrijke voorwaarde is de waarborging van het onderhoud van de baan. De stichting is in het leven geroepen om een groep vrijwilligers bijeen te krijgen voor dit onderhoud. Er hebben zich al een hoop enthousiastelingen gemeld. Natuurlijk zijn meer vrijwilligers zeer welkom. Wie graag een handje mee wil helpen kan zich aanmelden op de facebook pagina.
www.facebook.com/pages/ATB-de-Marne/

Medio maart 2017 is de baan gereed.

Cookieinstellingen