Verkeersremmers Warfhuizen/Roodehaan veilig of juist gevaarlijk?

Foto: Monique Messchendorp

De VVD in de gemeente de Marne maakt zich zorgen over de verkeersremmende maatregelen in Warfhuizen en Roodehaan.

De verkeersremmers in Warfhuizen zijn ondertussen vervangen door zwart gekleurde bloembakken. Bij Roodehaan zijn de ‘oude’ betonblokken vanuit Warfhuizen geplaatst.
Deze veranderingen leiden tot verschillende reacties en meningen. ‘Bij Roodehaan is een levensgevaarlijke situatie ontstaan, de verkeersremmers zijn zeer onoverzichtelijk geplaatst. De donkere bloembakken in Warfhuizen zijn weliswaar gemarkeerd met reflecterende platen, maar desondanks vooral overdag slecht zichtbaar’, stelt de VVD in De Marne. De VVD vindt de situatie bij Roodehaan en Warfhuizen op z’n zachts gezegd verre van ideaal.

dsc_3249

Maar niet iedereen denkt er zo over. ‘Goed om te lezen dat onze volksvertegenwoordigers zich over zoiets druk maken, maar niet over de belachelijke hoge snelheden waarmee door de dorpen gejaagd wordt met veel te groot landbouwmaterieel’, aldus Fred Lindsen uit Kloosterburen.

De fractie van de VVD wil dat het college met de provincie in overleg te gaat om verbetering in deze situatie te brengen.

dsc_3243

Actiegroep Lijn 30 uit Warfhuizen is blij met de nieuwe kleurrijke bloembakken. De groep voert al jaren actie tegen de onveilige situatie in het dorp. ‘Wij willen graag, samen met de gemeente, op een positieve manier de aandacht vestigen op dit verkeersprobleem en kijken op welke manier we dit kunnen oplossen’, zegt Henny Verboom van Lijn30.
Verkeersonveilige situaties in de dorpen in de gemeente De Marne zijn voortdurend een onderwerp van gesprek. De snelheid van het verkeer op de doorgaande wegen, de vele vrachtwagens en zware landbouwvoertuigen door de dorpen komen daarbij vaak aan bod. Het gaat onder andere om dorpen als Schouwerzijl, Zuurdijk, Houwerzijl, Kloosterburen, Kleine Huisjes. Warfhuizen is zeker ook zo’n dorp.

warfhuizen30kilometer

Lijn 30 heeft in de afgelopen drie jaar al vele ludieke acties gevoerd. ‘Met een eigen snelheidsmeter, een soort lasergun, hebben we twee dagen zelf de snelheid van het verkeer gemeten. We hadden meer dan 44.000 euro aan boetes kunnen ophalen. Dit geeft wel aan hoe ernstig de kwestie is.’ Alles hebben ze gedaan om het verkeer langzamer te laten rijden. Volgens Verboom rijdt er erg veel verkeer, voornamelijk vrachtwagens, wat er niets te zoeken heeft.

Maar diverse verkeersgebruikers op de route van Roodehaan naar Warfhuizen maken zich, net als de VVD De Marne, ernstige zorgen. ‘Vooral de betonblokken bij Roodehaan zijn levensgevaarlijk. Ik denk dat dit juist ongelukken zal veroorzaken. Ze staan zo raar opgesteld in die bocht, dat er binnenkort vast iemand tegen opknalt’, aldus Meike Neve uit Ezinge.

dsc_3252

 

 

Lees meer:

30-kilometer zone Roodehaan met behulp van betonblokken

 

 

 

Cookieinstellingen