Ezinger buurtsuper Ubels floreert nog steeds

Foto: Monique Messchendorp

Alweer 12,5 jaar runt de familie Ubels de Attent in Ezinge. En geen moment hebben ze er spijt van. De Attent in Ezinge houdt nog steeds stand, in tegenstelling tot een hele hoop andere buurtsupers in kleine kernen. Onderlinge betrokkenheid, dat is het geheim. Nanda en Anne Jan Ubels worden door de mensen in het dorp gewaardeerd om het aanbod, de toegankelijkheid en het respect voor iedereen.

DSC_2702

Zo’n dertien jaar geleden konden Nanda en Anne Jan Ubels de Spar in Ezinge overnemen. Na een overbruggingsperiode kwam de winkel in eigen handen. ‘Ezinge is een prachtig dorp. Iedereen neemt elkaar zo als hij of zij is’, vertelt Anne Jan. Of je nu een fameus kunstschilder bent of putjesschepper, het maakt niet uit. ‘Dat is de charme van dit dorp.’ Duidelijk is dat de winkel goed loopt. De mensen komen er graag en dat is mede te danken aan de medewerkers in de winkel.

DSC_2707

Juist in deze tijd van krimp mag Ezinge trots zijn op haar voorzieningen. Er is een bakker, een kapper, een slijterij. Genoeg dorpen hebben te maken met het verdwijnen van dergelijke voorzieningen. De inwoners zorgen er gezamenlijk met de middenstand voor dat het dorp levendig blijft.

Cookieinstellingen