Inwoner Vierhuizen verdrinkt hond van ex-vrouw

Foto: OM

Een 44-jarige inwoner uit Vierhuizen is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. De man vermoord in oktober 2015 de hond van zijn ex-vrouw.

Nadat de man hoorde dat zijn ex een nieuwe vriend had, nam hij de hond mee in een jute zak. Even later werd de zak met de hond in het water gegooid. De verdachte woont momenteel in Tsjechië en was niet bij de rechtszaak aanwezig. Volgens zijn advocaat heeft hij enorm spijt van zijn daad.

De verdachte komt waarschijnlijk binnenkort naar Nederland om zijn werkstraf uit te kunnen voeren.

‘Ze gaf geen kick en kroop zelf in de zak. Ik heb de zak dichtgeknoopt en vervolgens in het water gegooid’, aldus de verdachte bij RTV-Noord.

De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 60 uur. ‘Een hond die al negen jaar deel uitmaakt van het gezin, zo rücksichtslos verdrinken. Het is een misselijkmakend feit.’

Het drama speelde zich vorig jaar oktober af. De verdachte draaide door toen hij hoorde dat zijn ex een nieuwe vriend heeft.

‘Ik was dronken. Ik ben naar boven gelopen en heb een jute zak gepakt, de zak waar we met Sinterklaas altijd de cadeautjes in doen’, zo citeerde de rechter uit het politiedossier.

Vervolgens stapte de verdachte met de hond in de auto en reed naar Hornhuizen. Advocaat Enno van Dalen spreekt van een wanhoopsdaad.

‘In mijn 28-jarige carrière heb ik dit nog nooit bij de hand gehad. Het verdinken van dieren komt wel eens voor, maar meestal blijven de daders anoniem. Het motief is vaak sadisme, maar daar is in dit geval absoluut geen sprake van.’

Spijt
De verdachte was niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij woont tegenwoordig in Tsjechië. Volgens zijn advocaat heeft hij ontzettend veel spijt van zijn daad.

‘Voor een buitenstaander is dit natuurlijk volstrekt onbegrijpelijk. Toch, mijn cliënt hield ontzettend veel van die hond. Zo zie je maar weer, alles van waarde is weerloos.’

Cookieinstellingen