Oud Ulrumer Betthilde rent Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum voor KikA

Foto: Kika

De 38-jarige oud Ulrumer Betthilde Oldenhuis rent op 30 juli de Halve Marathon van Lauwersoog – Ulrum voor Kika (Kinderen Kankervrij). Ze doet dit voor haar schoonzus, broer en nichtjes. De familie heeft de laatste jaren veel te verduren gehad. Oldenhuis, die momenteel in Zuid Korea woont, wil de kinderen die tegen kanker vechten een hart onder de riem steken.

Het afgelopen jaar is haar familie in Nederland opnieuw getroffen door kanker. Dit zorgt voor angst en verdriet. Het nichtje van Oldenhuis levert op dit moment een strijd tegen kanker. Ze ondergaat behandelingen en pijnlijke operaties. ‘Ik ben zo trots op haar’, zegt Oldenhuis, ‘maar ook op mijn broer en familie. Dit heeft op iedereen veel impact.’

Omdat ze erg ver weg woont, heeft ze zich hulpeloos gevoeld omdat ze niet in staat was iets voor haar familie te doen. ‘Dus ben ik gaan trainen om deze zomer geld bij elkaar te lopen tijdens de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum.’

21 Kilometer door het vlakke landschap waar zij en haar familie opgroeiden. De 21 kilometers staan symbool voor de jaren die achter haar liggen, 21 kilometer om haar nichtje bij de finish te zien en 21 kilometers die gesponsord kunnen worden!

KiKa (Kinderen Kankervrij) financiert de onderzoeken naar kinderkanker om de genezingskans te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. Dit onderzoek vindt nu nog plaats in de zeven academische centra in Nederland waar kinderen met kanker worden behandeld. In de toekomst krijgt dit onderzoek een plek in het nog te bouwen Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar zullen de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten gaan samenwerken en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. lees meer..

Doneer nu: http://www.geef.nl/actie/sponsor-kika-half-marathon-lauwersoog-ulru

Lees ook: Basisschoolkinderen lopen voor zieke Bart

 

 

 

Cookieinstellingen