Ezingse ‘kleindochter’ van prins Hendrik morgenvroeg bij Radio Noord

vlnr: Ronald, Henriette, Kikki
vlnr: Ronald, Henriette, Kikki
Foto: Monique Messchendorp

De Ezingse Hendrika (Kiki) Hoekstra vertelt morgen haar verhaal bij Radio Noord. Haar vader Hendrik Hoekstra is namelijk de zoon van Prins Hendrik (1876-1934).

Voor ‘Vroeg op Noord’ een reden om Kiki een bezoek te brengen. Ook omdat er dit jaar een roman verschijnt over de familiegeschiedenis. ‘Vroeg op Noord’ is iedere werkdag lekker wakker worden met Babette en Edwin. Ze maken het je zo makkelijk mogelijk de dag te beginnen. Natuurlijk praten ze je bij over het nieuws, verkeer en andere zaken die in de provincie Groningen spelen. Rob, Robert, Jacqueline en Wiebe zijn de verslaggevers die regelmatig live op pad gaan. Lekker wakker worden? Dan luister je iedere werkdag Vroeg op Noord tussen 6 en 10 uur!

In de uitzending wordt aandacht besteed aan het ‘echte’ verhaal van Kiki, maar ook de roman komt in de vroege ochtend aan bod.

De werktitel van het boek is “PRINSENKINDEREN, een leven in schaduw”. Henriette Hemmink uit Workum is de schrijfster. Hemmink wil er een boeiend, spannend verhaal van maken voor een breed publiek. Gerelateerd aan thema’s waar Kiki en haar vader/ moeder mee geconfronteerd werden. Een buitenechtelijk kind van een prins was in het leven van Kiki en haar familie niet altijd even gemakkelijk. Er waren veel geheimen en geen erkenning. Ook dat er geen duidelijkheid was zorgde voor frustraties en eenzaamheid. Het verhaal is fictie. Bestaande feiten zijn met fictie verweven. Maar het waargebeurde verhaal zal als apart deel achterin het boek verschijnen. Dit onderzoek verzorgt Ronald van Galen.

‘Ik probeer verschillende kanten te belichten’, vertelt schrijfster Hemmink, ‘zo ook wil ik meer te weten komen over prins Hendrik. Nam hij verantwoordelijkheid voor zijn gedrag? Waarom zocht hij geluk of vertier bij andere vrouwen enzovoort.’

Hemmink wil er een integer verhaalvan maken om met name ook Kiki’s ouders recht te doen. Kortom een spannend positief verhaal over liefde en dilemma’s over geheimen en geld, over vreemdgaan en eenzaamheid.

Hemmink publiceerde 120 boeken en werkt geruime tijd als journalist.

Lees meer: http://de-marne.nieuws.nl/wp-admin/post-new.php en http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/35367/erkenning-in-de-vorm-van-een-roman-prinsessenkinderen-in-de-schaduw/

 

 

Cookieinstellingen