Supers Zuidhorn zijn handtekeningactie gestart voor openstelling op zondag

Foto: Albert Heijn Zuidhorn

Supermarkten Albert Heijn en Poiez in Zuidhorn zijn een handtekeningenactie gestart om te pleiten voor de zondagsopenstelling van de winkels. De gemeente Zuidhorn heeft dit tijden tegengehouden, maar winkeliers en bewoners lijken anders te willen. Sinds vorige week liggen handtekeningenlijsten bij de kassa’s en die worden gretig ingevuld.

Verzoek afgewezen

Begin dit jaar deed Albert Heijn een aanvraag om 12 zondagen per jaar open te mogen zijn. Dit wees de gemeente toen af. Als reden werd aangevoerd dat in het bestuursakkoord is vastgelegd dat in de gemeente de Zondagsrust wordt gerespecteerd. Openstelling wordt wel toegestaan op Tweede Paasdag, Hemelvaart, tweede Pinksterdag en tweede kerstdag ( mits niet op zondag ).

Enquête

Ondanks de afwijzing eerder dit jaar, heeft de gemeente half juni een enquête geopend over zondag openstelling van winkels in de gemeente. De enquête is door veel mensen ingevuld. De raad is erg blij met de reacties. Het laat zien dat het onderwerp zondag openstelling leeft in onze gemeente, zo stelt de gemeente.

Discussiebijeenkomst

Maandag 7 september om 20.00 uur vindt een openbare discussiebijeenkomst over zondag openstelling voor winkels plaats, waarbij de uitslag van de nieuw uitgezette enquête wordt meegenomen. De bijeenkomst is in het gemeentehuis te Zuidhorn. Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees ook: Supers in Zuidhorn willen open / DvhN en Gemeente onderzoekt zondag openstelling winkels

 

Cookieinstellingen