Lente maar ook hooikoorts

Foto: publiek domein

De kans dat hooikoortspatiënten de komende tijd hinder ondervinden van bloeiende grassen is groot. De middagtemperatuur gaat flink omlaag, maar er valt weinig neerslag waardoor een beetje zon al voldoende is om de pollendruk te laten stijgen. Dicht bij zee is de lucht door een aanlandige wind schoner.

De komende dagen brengt een noorden- tot noordwestenwind koele lucht en wolkenvelden. Soms valt er een beetje regen, maar de neerslag is niet langdurig en grootschalig genoeg om al het pollen neer te laten slaan. Daarbij kunnen droge perioden  in de middag met een beetje zon al snel leiden tot een bloeiende natuur. Hierdoor blijft de kans op overlast aanzienlijk. Aan de kust kan de frisse wind van zee wel voor verlichting zorgen.

Verschillende grassen staan in bloei en verspreiden sterk allergeen pollen. Nog niet alle berken zijn uitgebloeid, maar de pollenproductie is wel op zijn retour. Daarnaast kan ook pollen van de Zuring en de Weegbree voorkomen, maar dit veroorzaakt over het algemeen minder klachten.

Cookieinstellingen