‘Jesse van Wieren mogelijk levend begraven’

Foto: Flexteam Politie Groningen

Het is goed mogelijk dat de 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens nog in leven was op het moment dat hij door zijn belagers werd begraven. Uit het voorlopig sectierapport valt op te maken dat Jesse is geslagen met een ijzeren staaf, met een mes is gestoken en dat er is geprobeerd hem te wurgen. Of hij daaraan bezweken is, is nog niet duidelijk.

jesse van wieren

 

Vanmiddag  ging de proforma-zitting van start over de zaak. Verdachten Rhowan P. en Desirée G. staan terecht voor de gewelddadige moord op Van Wieren. Advocaat Japke Boelstra maakt bezwaar tegen het opnemen van dit mogelijke feit in de dagvaarding. De advocaat van verdachte P. stelt dat zijn cliënt uit noodweer handelde. Het Openbaar Ministerie gaat daar niet in mee en oordeelt dat er sprake is van moord.

rhowan en desiree

Jesse van Wieren werd Oudjaarsavond voor het laatst gezien. Een paar dagen later werd zijn lichaam aangetroffen in de tuin van Rhowan P. in Kloosterburen. P. werd daarop, samen met medeverdachte Desirée G., gearresteerd.

Het onderzoek naar de dood van Van Wieren is nog in volle gang. De verwachting is dat de zaak na de zomer inhoudelijk wordt behandeld.

begravenis jesse

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/24485/24485/

Cookieinstellingen