Meevaren op De Vlinderbalg’ tijdens Vlaggetjesdag Zoutkamp

Foto: Pinksterfeesten Zoutkamp

Zoals ieder jaar, tijdens Vlaggetjesdag in Zoutkamp, benadrukt de Garnalenkoningin het belang van de garnaal voor de regio in haar jaarrede.

Hoogtepunt van Vlaggetjesdag is het binnenhalen van de Garnalenkoningin vanaf het Lauwersmeer. Zoutkampers en bezoekers van Vlaggetjesdag kunnen dit evenement meemaken door gratis mee te varen op een garnalenkotter. Helaas is dit meevaren op een kotter niet voor iedereen weggelegd, zoals voor ouderen en mindervaliden. Om hen toch mee te laten genieten van de intocht heeft Stichting Vlaggetjesdag Zoutkamp rondvaartboot “De Vlinderbalg” ingehuurd. (Oud) Inwoners van Zoutkamp die 65 jaar of ouder zijn en mindervaliden uit Zoutkamp kunnen gratis meevaren. Tijdens de vaart wordt de opvarenden een kopje koffie en wat lekkers aangeboden. Verder is er aan boord een bar waar tegen betaling een hapje en drankje kan worden genuttigd. Mensen die niet onder de doelgroep vallen en niet in aanmerking komen voor een gratis kaart, kunnen ook meevaren. Zij moeten bij het aan boord gaan een kaart bestellen voor €15,00.

Opstapplek is bij de Palingrokerij van G.Postma aan de Reitdiepskade in Zoutkamp. Degene die mee willen varen moeten op Pinkstermaandag 16 mei om 13:00 uur aanwezig zijn bij “De Vlinderbalg”. U moet wel in het bezit zijn van een opstapkaart. De afvaart is om 13:30 uur.

De opstapkaarten kunt u bestellen door een mail te sturen naar [email protected]. Bij de bestelling graag naam, adres en telefoonnummer opgeven. U kunt de kaarten ook telefonisch bestellen bij Pieter Hoekstra, telefoonnummer 06 – 523 98 67706 – 523 98 677. Mocht u mee willen varen, bestel uw kaarten vroegtijdig want het aantal plaatsen is beperkt. Heeft u nog vragen over het meevaren op “De Vlinderbalg, dan kunt u bovenstaand telefoonnummer bellen.

http://pinksteren-zoutkamp.nl/even…/inschepen-de-vlinderbalg

Cookieinstellingen