Mooie wedstrijden in de 36-ste Ronde van Kloosterburen

Foto: Ronde van Kloosterburen

Een dag vol strijd, spanning en mooie momenten. Zaterdag 27 juni werd de 36ste Ronde van Kloosterburen gereden. Ook dit jaar stonden er weer een kleine honderd kinderen aan de start van de Rabo Dikke Banden Race. Wethouders Kor Berghuis zei bij zijn startschot. Kloosterburen zet zich wederom op de kaart met dit mooie sport evenement.

DSC_2194

Nationaal Jeugdtoernooi

De licentie rijders van het Nationaal Jeugdtoernooi gaan heel serieus om met hun sport. Met het omhoog gaan van de leeftijdscategorie gaan ook de afstanden om hoog en zeker ook de snelheid. Dat wielrennen een sport is het uiterste vraagt is duidelijk, met de finish lijn inzicht in het zicht ging, in categorie 7, Hans Pieter Binnema lelijk onderuit. Eerder die middag ging in categorie Cassandra Snakenborg onderuit. Zij kreeg hier voor een vergoedingsronde. Dit belemmerde haar niet om eerste te worden in deze groep.

Dames

Bij de dames Nieuwelingen – Junioren – Amateurs was Arianne Pruisscher een favoriet voor een podium plaats. In bijna alle wedstrijden die ze rijdt staat ze op het podium. Ook in Kloosterburen maakte ze haar roem wederom waar. Samen met Eva Jonkers uit Staphorst vormde ze een kleine kopgroep, die de voorspong op het peloton wist vast te houden. In een sprint vanuit de laatste bocht nam Arianne afstand van haar concurrent en met de armen de lucht ging ze na 50 km. over de finish streep.

Heren

Bij de heren ging Teake Oppewal uit Heerenveen. er met 3 premies vandoor. De vierde premie prijs was voor Han Peeneman uit Assen. Vorig jaar stond Teake als tweede op het podium naast Herman Steensma. Door een zware blessure eerder dit seizoen opgelopen kon deze zijn titel net verdedigen. Helaas zat ook dit jaar de eerste plaats er niet in. In een kop groep van 4, Richard Bultema, Niels Griemink, Jack Kuper was Teake Oppewal tot en met de laatste ronde de leider. Een schakel fout zorgde ervoor dat Niels Griemink hem voor ging op de finishstreep.

Lees ook over de Dikke Bandenrace (met fotoserie): http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/2058/dikke-banden-race-voor-de-allerkleinsten-in-kloosterburen/

Cookieinstellingen