Stichting dorpsmoestuin Eenrum bijna een feit

Foto: Dorpsmoestuin Eenrum

17 maart was het dan zo ver. Toen zaten Eline Spoon, Janneke Jongeling en Barbara van den Burg bij de notaris om hun stichting ´Dorpsmoestuin Eenrum´ op te richten! Binnenkort kunnen ze de handtekeningen zetten. Deze stap is nodig voor de ontwikkelingen in de dorpsmoestuin en de schooltuin.

Vorig jaar september lieten de drie Eenrummers al wat doorschemeren dat ze als team druk bezig waren met het uitwerken van grootse plannen: de Schooltuin. Het was een langgekoesterde wens om een schooltuin op te zetten. Er is overleg geweest met de school en de gemeente. Inmiddels wordt er door Ability druk gewerkt de schooltuin vorm te geven.

In 2011 is het initatief genomen om in een woonwijk op een braakliggend stuk grond een pluk- en moestuin op te zetten. Deze dorpsmoestuin heeft tot doel om mensen met elkaar in contact te brengen. In de tuin wordt op biologisch verantwoorde manier gewerkt waarbij aandacht is voor de permacultuur.

Wil jij ook een bijdrage zijn aan dit  project? Neem contact met op en vertel wat jouw aandeel kan zijn. Email;[email protected]

Lees meer: http://www.buitengewoonzijn.nu/publicaties/moestuin_eenrum.pdf

Cookieinstellingen