Zuidhorn onderzoekt zondag openstelling van winkels middels enquête

Foto: Gemeente Zuidhorn

Afgelopen week heeft de gemeenteraad van Zuidhorn een enquête geopend over zondag openstelling van winkels in de gemeente. De enquête is door veel mensen ingevuld. De raad is erg blij met de reacties. Het laat zien dat het onderwerp zondag openstelling leeft in onze gemeente.

Online enquête

De gemeente heeft ervoor gekozen een eenvoudige online enquête aan te bieden. Deze is echter meermalen in te vullen, waardoor de resultaten niet geheel betrouwbaar zijn en een vertekend beeld kunnen geven. Dat doet geen recht aan het onderwerp. De gemeente stopt daarom met de online enquête in de huidige vorm en laat de resultaten hiervan voor wat ze zijn. Medio augustus zet de gemeente een nieuwe, eenmalig, in te vullen enquête uit, die inwoners opnieuw in kunnen vullen. De raad bedankt iedereen die de huidige vragenlijst heeft ingevuld voor de belangstelling en betrokkenheid.

Vervolg

Maandag 7 september om 20.00 uur vindt een openbare discussiebijeenkomst over zondag openstelling voor winkels plaats, waarbij de uitslag van de nieuw uitgezette enquête wordt meegenomen. De bijeenkomst is in het gemeentehuis te Zuidhorn. Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Cookieinstellingen