Figuranten gezocht voor Groningse film

Foto: Facebook

Het is een fictief dorp, Kropsdam. De Groninger Joren Mulder, student aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam maakt een film over het dorp Kropsdam in Oost-Groningen. Voor de opnames van de film ‘In Kropsdam is iedereen gelukkig’ worden figuranten gezocht.

In het gemoedelijke dorp wordt de rust verstoord door de aankondiging van de bouw van een windmolen. Het dorp maakt ruzie met boer Benno die er van de ene op de andere dag van wordt verdacht een deal met het energiebedrijf te hebben gesloten, om een grote windmolen op zijn land te laten plaatsen.

Inktzwarte komedie
Voor de opnames van de inktzwarte komedie zoeken de filmmakers Groningse acteurs en figuranten die het dorp tot leven brengen, zoals de bakker, de slager, buren en andere buurtbewoners. Acteerervaring is geen vereiste. De film wordt op verschillende locaties in de provincie opgenomen. Zo werden er gisteren opnames in Zuurdijk gemaakt.

Voertaal is Gronings
De filmakers willen de film een sterke Groningse identiteit geven. De voertaal is Gronings en zo veel mogelijk rollen worden vertolkt door gewone Groningers. ‘We zijn van mening dat dat de enige manier is om een authentiek aanvoelend portret van een Gronings dorp te maken’, schrijven de filmmakers op hun website.

De 45 minuten durende film wordt uitgezonden op BNN en de VARA. Via crowdfunding zamelen de makers geld in voor hun film.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected] of [email protected], liefst met volledige informatie naam, adres, telefoonnummer en 2 recente foto’s.

Cookieinstellingen