Jongeren uit gemeente Winsum en De Marne zetten zich in voor verkeersveiligheid

Foto: Jongerenwerk Barkema en De Haan

Jongeren uit de gemeenten Winsum en De Marne zetten zich in voor de verkeersveiligheid in hun gemeenten. Onder supervisie van Jongerenwerk Barkema en De Haan kwam een groep jongeren onlangs twee keer bijeen om plannen te maken. Ze laten er geen gras over groeien.

Tijdens de bijeenkomsten in december en februari brainstormen de jongeren samen met het jongerenwerk over mogelijke activiteiten waarmee ze aandacht kunnen vragen voor de verkeersveiligheid in hun gemeenten. De eerste bijeenkomst stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar en met het project. Er werden die avond ook al enkele ideeën bedacht.

Bij de tweede bijeenkomst besloten de jongeren en het jongerenwerk Barkema en De Haan om drie activiteiten op te gaan zetten. Zo gaan ze met een groep uit hun omgeving deelnemen aan een trials-training op het TT-circuit in Assen en gaan ze  samen met jeugdsoos Eenrum met een rijsimulator op de Hemelvaartsmarkt staan. Daarnaast gaan ze aan de slag met de organisatie van een automeeting in de zomer. De komende maanden werkt de jeugd volop aan het organiseren van de activiteiten.

Cookieinstellingen