Zoutkamp geniet van ‘Keerl krekt ‘n standbeeld’

Foto: Toneelvereniging Dukdalf

Toen de leescommissie van de Toneelvereniging Dukdalf het stuk “Keerl , krekt ‘n standbeeld” uitzocht was dat een schot in de roos! Het publiek in Zoutkamp heeft genoten van alle verwikkelingen die in dit kolderieke stuk voorkwamen.

Drie volle zalen kon de Toneelvereniging verwelkomen met uitbundig lachend publiek en na afloop alleen maar lovende woorden over het geboden spel. Ook was er waardering voor de passende kleding van de spelers en de aankleding van het toneel. Dat komt op het conto van de kleding- en decorcommissie.

Het spel vertelt de hilarische verwikkelingen rondom de aanschaf van een beeld van Napoleon door Freule Helena. Haar man heeft niet zoveel met dit kunstzinnig gedoe en laat zich liever niet teveel zien.. Nieuw personeel gooit ook nog eens roet in het eten en dan wordt de chaos nog groter.. Na afloop was er een daverend applaus voor de spelers en een terecht dankwoord voor de regisseur, souffleur, grimeur en technicus voor hun aandeel aan dit leuke toneelspel!

Toneelvereniging Dukdalf  bestaat 40 jaar en is bezig met de voorbereiding van een speciaal jubileumstuk dat te maken heeft met het Zoutkamp rondom de afsluiting van de Lauwerszee. Al twee keer eerder heeft Dukdalf zijn grenzen opgezocht door een speciaal geschreven stuk op te voeren tw in 2001 “het stinkt op Zoltkamp” en in 2009 “het Volksgericht” , allebei vertellend over een periode uit de Zoutkamper geschiedenis. Eind februari 2017 zal Dukdalf hiermee optreden in het Visserijmuseum te Zoutkamp.

 

Reacties