Tentoonstelling ‘Im Gesichtskreis’ in kerk Zuurdijk

Foto: Heidrun Prost

ZUURDIJK – Zuurdijk gaat internationaal. Heidrun Prost, geboren in Beieren, wonend in het Rheiderland, net over de grens, exposeert in de kerk van Zuurdijk.

Heidrun Prost is in 1966 geboren in Kaufbeuren (DE) en leeft en werkt in het Rheiderland. Ze is lid van de BBK Ostfriesland (Bund Bildender Künstler) en lid van ‘Kunst aan de rand van Nederland’. Ze had verschillende tentoonstellingen in Ostfriesland, Beieren, Belfast (NIR) en Nederland.

Heidrun schildert vooral. Ze onderzoekt het gezicht achter de mens, het wezen van hemel en aarde, van de natuur en van de dingen. Ze wordt geraakt door een bepaalde kleurtoon, door een verhaal, een geschiedenis of door de magie in een foto, een gebeurtenis of ervaring. Haar werk is altijd ‘eine Grenzwanderung’, een tocht op de grens van figuurlijk werk, fictie en abstractie.

In de tentoonstelling ‘Im Gesichtskreis’ toont ze olie- en pastelschilderijen van luchten, die ze dag in, dag uit, enkele maanden lang vastlegde. Ze vertelde dat dit werk ook een beetje haar heimwee naar de bergen verbeeldt. Immers, die wolken zijn net bergen!

De expositie van Heidrun Prost in de kerk is te bekijken t/m 30 september. De kerk is altijd open.

Cookieinstellingen