Taalhuis Leens zoekt vrijwilligers

Foto: Pixabay

LEENS – Als je laaggeletterd bent heb je moeite met lezen en/of schrijven. Laaggeletterden ervaren vaak problemen, omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met het invullen van formulieren of het begrijpen van informatie van de school van hun kinderen. Goede beheersing van taal is voor iedereen belangrijk.

Het Taalhuis wil de laaggeletterdheid in Leens en omgeving verminderen. Door één op één of in groepsverband ondersteuning te bieden bij het beter leren lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal.

MJD coördineert in het Hogeland het samenbrengen van mensen met een taalachterstand en vrijwilligers die taalondersteuning geven. Zij is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een hart voor taal.

Wat wordt gevraagd van een taalvrijwilliger? Een taalvrijwilliger:

  • is vriendelijk en geduldig
  • vindt het leuk om mensen te ondersteunen bij taal
  • is minimaal 2 uur per week beschikbaar
  • is goed bereikbaar per email, app of telefoon
  • beschikt minimaal over een MBO 3 opleidingsniveau

Kijk voor meer informatie over het Taalhuis op www.taalhuis.nl. Geïnteresseerd in de functie van taalvrijwilliger? Neem dan contact op met Gea Gunnink (coördinator vrijwilligers) bereikbaar via [email protected]. Het Taalhuis is gevestigd in de bibliotheek van Leens, dat begin dit jaar verhuisd is naar het gemeentehuis. Het Taalhuis is een samenwerking tussen Biblionet Groningen, Stichting Lezen & Schrijven, de gemeente Hogeland, Noorderpoort en MJD.

Cookieinstellingen