Lauwersmeer Marathon (3 mei) ook al gecanceld

2018, halve marathon L'oog-Ulrum
2018, halve marathon L'oog-Ulrum
Foto:

DEN HAM – Stichting 40Mijl, organisator van bijzondere sportevenementen, ziet zich genoodzaakt de Lauwersmeer Marathon, die voor 3 mei op de kalender stond, vanwege het coronavirus af te gelasten. Een enorme tegenvaller voor zowel de organisatie als de lopers.

“Alle 38.000 mensen met een startbewijs voor afgelaste Tokyo Marathon kunnen zich gratis inschrijven voor de 2e editie van de Lauwersmeer Marathon” maakte de organisatie een maand geleden nog bekend. Een nieuwe teleurstelling voor deze mensen dus.

,,Het doet ons pijn dit mooie evenement af te gelasten, maar wij respecteren de maatregelen van het kabinet en willen de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers waarborgen”, zegt voorzitter Johan Broesder.

Lauwersmeer Marathon stond voor 3 mei op de hardloopkalender. De eerste editie in 2019 had iets meer dan duizend deelnemers. De tweede editie zal nu in 2021 plaatsvinden.

Lauwersmeermars en Lauwersmeer Kennedymars

Ook de voor 16 mei geplande Lauwersmeermars en Lauwersmeer Kennedymars zijn afgelast. De Lauwersmeermars van 45 kilometer zou dit jaar voor de zestiende keer plaatsvinden. De langer Kennedymars (80 kilometer) stond voor de derde keer op de agenda.

De midzomernachtwandeling op 20 juni gaat vooralsnog wel door.

Reacties

Cookieinstellingen