Mareille Meijering wint Ronde van Kloosterburen

Foto: HogelandNieuws

KLOOSTERBUREN – Met het winnen van de sprint van de kopgroep, voegde zaterdag Mareille Meijering de veertigste Ronde van Kloosterburen toe aan de al mooie reeks ereplaatsen dit jaar. 

Het peloton van de dames – de hoofd-act – was niet wat je noemt sterk bezet. Eerder in de week reden de dames tot en met vrijdag de meerdaagse van het Westerveld, die streek daar beneden het Van Starkenborghkanaal. Tja, dan wil men wel een dag rust. Op zaterdag was ook nog een dameskoers in het Twentse plaatsje Enter. Dan komen de rensters uit het midden van Nederland niet naar Kloosterburen. Je gunt het ze niet, de organisatoren, om op deze beroerde wijze op de wielerkalender te staan.

Halverwege de wedstrijd vormde zich een kopgroep met vier rensters. Enkele ronden later slopen twee rensters er heen. Voor de definitieve kopgroep met Mareille Meijering, Berit Huiting, Jannieke Kalsbeek, Manon de Boer, Marieke Driesprong en Fianna Stenveld was het de mooie taak om de ereprijzen te verdelen. Stenveld, geboren en getogen in Garnwerd, heeft enige tijd de rust gekozen en is nu weer in de koers. Zij pakte de vierde plaats, Berit Huiting werd tweede en Kalsbeek ging met de derde prijs naar huis. Nynke Pellikaan uit Den Andel werd 17e.

De geklopten in de koers.

Bij de jeugd categorie 7, de hoogste categorie, pakte Thijs van der Molen plaats 3 en Lasse Oosterhoff plek 4. Beide renners gaan volgend jaar over naar het Young Talents Cycling Team, de noordelijke opleidingsploeg. Bij jeugd categorie 3 pakte Lucien de Esch uit Pieterburen de achtste plek met een ronde achterstand.

De altijd spectaculaire derny koers – achter de motor – werd in twee manches gereden. Wessel Lange uit Feerwerd werd vierde.

Cookieinstellingen