Prins Luuk I zwaait scepter over Kronkeldörp

Foto: CV Oldeclooster

Luuk Korhorn mag zich een jaar lang Prins Luuk I van Kronkeldörp noemen. Als adjudant is Richard van Veluw zijn steun en toeverlaat. Carnavalsvereniging Oldeclooster heeft afscheid genomen van Prins Gerard I en adjudant Eddy, prins en adjudant van 2015.

Een bezoek aan de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente de Marne is Luuk zijn eerste officiele handeling. Daarna kunnen de twee zich volledig voorbereiden op het carnaval wat op 5 februari losbarst.

CV Oldeclooster

De carnavalsvereniging is opgericht in 1970, en bestaat uit het bestuur, de Raad van Elf, commissieleden, die zorgdragen voor de organisatie van de activiteiten. De vereniging heeft op dit moment ongeveer 450 leden, zowel in de oude gemeente Kloosterburen wonend, als in de rest van de provincie, en daarbuiten verspreid.

Verder zijn de dorpen in de oude gemeente Kloosterburen verdeeld in wijken, welke bestaan uit de dorpen zelf of een verzameling van straten uit die dorpen. Deze wijken hebben een wijkhoofd, die zorgt, dat de mensen in de wijk, die mee helpen met het bouwen van de wagens voor de carnavalsoptocht op tijd bij elkaar komen, om na te denken over een nieuwe te bouwen praalwagen voor het komende carnaval.

Zo begint het nieuwe carnavalsseizoen traditiegetrouw met een elfkamp, een soort van zeskamp, maar dan met elf onderdelen, omdat elf voor carnaval een magisch getal is. De wijken strijden onderling voor de wisselbeker, en een geldbedrag, welke bestemd is voor de nieuwe praalwagen die de wijk gaat bouwen.

Bron: CV Oldeclooster

Cookieinstellingen