Terugblik op ‘Pinksterfeesten’ Zoutkamp

ZOUTKAMP – Stichting Vlaggetjesdag Zoutkamp kan – ondanks een door het slechte weer ietwat tegenvallende zaterdag – terugzien op een geslaagde 60ste aflevering van de Pinksterfeesten. Maandag was het tijdens Vlaggetjesdag – het hoogtepunt – een drukte van belang in het centrum van het vissersdorp aan het Reitdiep. 

De ZK 92 van Michiel Broere had dit jaar de eer om ‘Koninginneschip’ te mogen zijn. De schipper en z’n bemanning mochten de nieuwe garnalenkoningin Stephanie Muller met haar hofhouding naar Zoutkamp varen.

Waar dagjesmensen vooral op tweede pinksterdag Zoutkamp opzoeken, hebben de inwoners van het dorp er dan al drie zware dagen op zitten. Vanaf vrijdag – na de kranslegging op de dijk – draaide de kermis en waren er tal van activiteiten georganiseerd, waarbij gezelligheid – muziek, lekker eten en drinken – tot weinig slaaprust zal hebben geleid.

Zoutkamper Jan Gerdez – gewapend met de fotocamera in de hand – maakte voor HogelandNieuws een fotoreportage van het feest in z’n woonplaats.

Cookieinstellingen