De advocaten rukken op in Kloosterburen in conflict rond ’t Oldeheem

Foto: Archief HogelandNieuws

KLOOSTERBUREN – Gelukkig komt minister Ingrid van Engelshoven op 8 maart niet naar Kloosterburen voor een bezoek aan het cultuurcentrum Nikolaaskerk van de Stichting Sint Jan. De bewindsvrouwe blijft hiermee een blik op een oorlog in het dorp tussen juristen bespaard.

De Stichting Sint Jan, eigenaar van het ’t Oldeheem, heeft de Coöperatie Klooster&Buren de opdracht gegeven de huur aan de Stichting Beheer op te zeggen. Inmiddels zijn de advocaten al bezig het lijstje met te declareren uren in te vullen. Wat de laatste stap is in het slepende conflict dat het dorp teistert.

In een brief aan de bewoners van ’t Oldeheem deelt het bestuur van de coöperatie de bewoners mee dat de huur per 1 april niet meer aan de stichting Beheer ’t Oldeheem moet worden overgemaakt maar aan de Coöperatie Klooster&Buren. Hoe de – soms zeer kwetsbare – huurders daarop reageren is vooralsnog niet bekend. De bewoners hebben vervolgens ook een brief van de Stichting Beheer ’t Oldeheem gekregen waarin deze mededeelt dat Klooster&Buren juridisch geen recht heeft om de situatie te wijzigen.

Klooster&Buren en de Beheersstichting hebben inmiddels hun toevlucht tot advocaten gezocht. Het gevolg hiervan is dat de zaak van ’t Oldeheem bij de rechter zal terecht komen.

Desgevraagd laat wethouder Mariette de Visser weten: “Dit is zorg die via het persoonsgebonden budget is geregeld. Daar heeft de gemeente geen invloed op. Dat neemt niet weg dat we als gemeentebestuur willen dat de zorg voor onze inwoners goed geregeld is. Klooster&Buren is een project waar we met z’n allen trots op zijn. We kijken mee naar de ontwikkelingen met de hoop dat de onrust zo spoedig mogelijk zal verdwijnen.”/BM

Reacties

article
106989
KLOOSTERBUREN – Gelukkig komt minister Ingrid van Engelshoven op 8 maart niet naar Kloosterburen voor
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/106989/de-advocaten-rukken-op-in-kloosterburen-in-conflict-rond-t-oldeheem/
2019-02-26T17:14:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/12/29162853/a1-2.jpeg
Nieuws