WinterWelVaart Zoutkamp een succes

Foto: persbericht

ZOUTKAMP – Enkele honderden bezoekers trotseerden het afgelopen weekend de wind en de regen en genoten van WinterWelVaart in Zoutkamp. Ondanks het slechte weer kan de organisatie spreken van een succes.

De sfeervol verlichte Reitdiepskade in Zoutkamp met een verscheidenheid aan schepen bood sowieso al een prachtige aanblik. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om aan boord te stappen van de Triton, de Gebroeders Luden, de ZK 4 en de vissersschepen, maar ook de Jantje, een fraaie schoenerbrik, trok veel bekijks. Enkele kinderen waagden het zelfs om ondanks de stevige wind in de mast van de Jantje te klimmen. Stoer!

Oorkonde – Met het laten klinken van een oude scheepshoorn opende garnalenkoningin Reliejanne Smit zaterdag het evenement, wat beantwoord werd door de scheepshoorns van de deelnemende schepen. Daarna verraste de garnalenkoningin de garnalenpelster en visbakkers van het Visserijmuseum door hen een oorkonde uit te reiken als dank voor hun inzet en ‘toewijding en passie om dit ambacht levend te houden en door te geven aan volgende generaties’.

Activiteiten – Aan boord van enkele schepen en op de kade, in het Visserijmuseum en bij de horecagelegenheden kon men vervolgens twee dagen lang genieten van kunst en cultuur; een spannend verhaal door de verhalenvertellers, een lezing over de walvisvaarders, een expositie van schilderijen en natuurlijk muziek. Onstuimig Schuim, de Poedies, het Zoutkamper Smartlappenkoor, Popkoor Hadewijn, Lenny & Junior, accordeonisten Theo Zant en Harma Weber en WinterWelVaart-troubadour Timo de Jong zorgden voor veel vrolijke noten. Ook de toneelvoorstellingen van de Stagemates en het lopend buffet, de engelen met lieve briefjes, de blikvangers en Lien met de Lintjesregen van theatergroep Auth & Tiek vielen erg in de smaak van het publiek.

In het Visserijmuseum gaven je de garnalenpelsters en nettenboeters demonstraties en buiten zorgden de visbakkers voor overheerlijke vlamzalm. Naast Palingrokerij Postma was een gezellige, overdekte markt met een gevarieerd aanbod van mooie en (h)eerlijke producten.

Prijswinnaars – Bezoekers konden meedoen aan een prijsvraag waarbij ze vissoorten moesten raden. Zo’n 80 antwoordformulieren werden ingeleverd en de prijswinnaars zijn inmiddels bekend. In de categorie 4-12 jaar won Femke vd Kooi uit Kommerzijl de 4 entreekaartjes voor DoeZoo in Leens; Aleks van Gils uit Houwerzijl won in de categorie 12-16 jaar de 2 kaartjes voor Klimpark Waddenfun in Wehe den Hoorn en in de categorie 16 jaar en ouder zijn de 2 kaarten voor een boottocht met de ZK 31 van het Visserijmuseum gewonnen door Wil Bos uit Zoutkamp. Proficiat!

Al met al kijkt Zoutkamp terug op een stormachtig, maar gezellig en geslaagd weekend WinterWelvaart!

 

 

Cookieinstellingen