40ste Hogelandsterbokaal prooi voor Wim van de Steeg

KLOOSTERBUREN – Na drie dagen biljarten in de bovenzaal van café-restaurant Willibrord mocht de heer Wim van de Steeg uit Godlinze – net als in 2016 – de wisselbeker mee naar huis nemen.

“Nee, niet meenemen. Die beker blijft hier”, zo laat Theo Bos van de organisatie weten. Volgend jaar zal de naam van Van de Steeg wel – naast de eerdere winnaars – op de beker prijken. Het had ook zomaar ‘local hero’ Henk Senneker kunnen zijn. Hij was de andere finalist van de 40ste editie van het toernooi. De Kloosterbuurder, die een prima toernooi had gespeeld, moest uiteindelijk z’n meerder erkennen in de Glinzer, die zijn 100 caramboles in 12 beurten wist te maken.

De heer Van de Steeg maakt z’n laatste carambole

Namens de gemeente De Marne waren burgemeester Koos Wiersma en wethouder Kor Berghuis aanwezig. Ook gemeenteraadslid – tevens voorzitter van biljartclub ‘Het Achterdeel’ in Den Andel – Mädi Cleerdin was net als vorig jaar weer aanwezig. Ze genoten alle drie zichtbaar van het spel op het groene laken.

V.l.n.r. Mädi Cleerdin, Koos Wiersma en Kor Berghuis

Eelco Clobus die – net als twee andere spelers – geen punt had gehaald, ging er toch nog met een prijs van door. De Zuurdijkster maakte de hoogste serie (47) tijdens deze invitatietoernooi.

Eelco Clobus, hoogste serie

Dik Klevering, vorig jaar winnaar in Kloosterburen, haalde de finales niet. Hij werd vijfde, misschien wel door zelfoverschatting. De organisatie had hem op 130 gezet, maar hij vond dat hij 140 moest maken. De organisatie ging daarmee akkoord.

Dik Klevering feliciteert zijn opvolger

Uitslag finalepoule Hogelandsterbokaal:

  1. W. van de Steeg
  2. H. Senneker
  3. A. de Vries
  4. A. Meindertsma

Reacties

gallery
105589
KLOOSTERBUREN – Na drie dagen biljarten in de bovenzaal van café-restaurant Willibrord mocht de heer
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/105589/40ste-hogelandsterbokaal-prooi-wim-steeg/
2018-11-05T08:09:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/11/05043057/ARD_6651.jpg
Nieuws