Koning Willem-Alexander: “Diep onder de indruk van Kloosterburen”

De koning, burgemeester Wiersma en Anne Hilderink (r.).
De koning, burgemeester Wiersma en Anne Hilderink (r.).
Foto: Ingmar Vos

KLOOSTERBUREN – “Ik ben diep onder de indruk van wat hier in Kloosterburen allemaal tot stand is gebracht” zei koning Willem-Alexander aan het eind van zijn werkbezoek aan Kloosterburen.

Koning Willem-Alexander was dinsdag op werkbezoek als onderdeel van een reeks initiatieven in het hele land die van onderop – plaatselijke initiatieven – bijdragen aan de sociale veranderingen. Eerder bezocht hij de coöperaties en initiatieven in Hilvarenbeek en Amsterdam.

Hij werd om half twaalf ontvangen door burgemeester Koos Wiersma en Anne Hilderink, voorzitter van Klooster & Buren dat in 2015 werd opgericht. Eerst kreeg hij uitleg over de coöperatie in ’t Olde Heem. Daarna wandelde hij in gezelschap van bestuurders en vrijwilligers naar de Nicolaaskerk die op dit moment wordt gerestaureerd en een bezinningscentrum moet worden.

Daarna trok het gezelschap naar de Kloostertuin waar ze door Janine Moes werden bijgepraat over het project waarin zij leerlingen van groep 3 en 4 tuinier les geeft. Vervolgens kreeg hij een rondleiding door ’t Oldeheem, onderwijl de bewoners van het tehuis genoten van een tamelijk feestelijke lunch.

Aan het eind zei hij tegen de verzamelde pers: “Ik heb een fantastisch project gezien. Ik ben diep onder de indruk van wat hier in Kloosterburen tot stand is gebracht.”

De kat bekijkt met de ogen van Argus het koninklijk bezoek.

Als een vrijwilligersorganisatie begonnen is Klooster & Buren inmiddels een bedrijf geworden. Men heeft 18 mensen in dienst die worden bijgestaan door een korps vrijwilligers. Het doel van de coöperatie is de leefbaarheid en de vitaliteit van het dorp in stand te houden. Het oude verzorgingstehuis werd in 2016 overgenomen en open gesteld voor ouderen, jongeren met een beperking. Er is een kinderopvang en nog enkele kleinere projecten.

Tekst en foto’s: Ingmar Vos en Berto Merx

Even een druk moment voor de verzamelde journalisten.

 

Cookieinstellingen