Tien jaar griffier in Leens

Marika Hegeman.
Marika Hegeman.
Foto: Berto Merx

LEENS – Van mensen en dingen die voorbij gaan: Marike Hegeman had gebak meegenomen voor de raadsleden van de gemeente De Marne. Reden: zij is tien jaar griffier van de raad.

Op dinsdag 23 september 2008 werd ze benoemd tot griffier, ambtelijke ondersteuner van de gemeenteraad. De voormalige beleidsmedewerkster was even tijdelijk en daarna vaste griffier.

Geestig is het om het verslag van die vergadering er nog eens op na te slaan. Wie behoorde toen tot de lokale politieke elite? Berghuis, Van der Vis, Vogel, De Vries, Van der Zee, en hup toch ook even erbij: Van Gelder,  hoewel op dit moment in Leeuwarden als wethouder residerend.

Onderwerpen waar men zich tien jaar geleden mee bezig hield?  De PvdA had vernomen dat er gesprekken zouden zijn gevoerd met Winsum om tot samenwerking of samenvoeging van diensten te komen. En wil dat discussie over gemeentelijke samenwerking of herindeling met haast met de bevolking en de raad moet worden besproken. Dit onderwerp is na tien jaar afgerond als straks de vier noordelijke gemeenten zijn samengevoegd.

Ook een onderwerp van toen: de huisvesting van de scholen in Leens. Een onderwerp dat inmiddels is afgerond met de bouw van de school en kinderdagverblijf tegen het gemeentehuis aan.

 

Cookieinstellingen