Artiesten en Zeester voetballen € 3000.00 bij elkaar

ZOUTKAMP – Bijna 300 toeschouwers hebben afgelopen zondag genoten van de benefietwedstrijd tussen het Noordelijk artiestenelftal tegen de vv Zeester uit Zoutkamp. Het goede doel was Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG te Groningen.
De wedstrijd eindigde, met oogstrelende acties, wonderschone doelpunten, hoog tempo en volle inzet in een gelijkspel, 6 – 6 in een enerverende wedstrijd gelijk gespeeld. Coördinator Barbara Blijns – de Vrij van het Beatrix kinderziekenhuis benadrukte voor de wedstrijd het belang van het initiatief. De vaak doodzieke kinderen kunnen extra worden verwend met de extra gelden die door giften binnenkomen.
Het artiestenteam was versterkt met twee jeugdspelers uit Zoutkamp, die beiden ook nog eens een strafschop verzilverden.
Het was drukkend warm en daar hadden een aantal corpulente artiesten behoorlijk moeite mee. Pas na een time out, waarin tijd was om een flesje gerstenat binnen te klokken, gaven de entertainers vol gas en maakte Burdy in de allerlaatste minuut de gelijkmaker.
Na de wedstrijd lieten de artiesten horen dat ze beter kunnen zingen dan voetballen. Bert Zwier, Wimmie Bouma, Burdy en Chris de Roo plakten er nog een optreden aan vast. Met deze optredens, die ‘gekocht’ werden door Robin Bouma van de stichting ‘Zoutkamp beleeft het’ kwam er nog eens € 1200.00 in de benefietpot. Samen met de verloting, visverkoop, collectebussen en een bijdrage van de vv Zeester kwam het eindbedrag op € 3000.00, een geweldig bedrag! Tijdens de wedstrijd trok Jan Waal de voetbalschoenen uit en wandelde op kousenvoeten het veld af. De speler nam, na 50 jaar, afscheid als speler van Zeester.
Het gerucht ging zondag dat Jan nog een echte afscheidswedstrijd gaat krijgen, waarin bijvoorbeeld ook de legendarische Jan Rienks de wondersloffen nog een keer zal aantrekken.
Het Artiestenelftal was in Zoutkamp met Wimmie Bouma, Chris de Roo, Bert Schaap, Jacob Heinstra Rocky Montano, Anton Wolters, Grutte Geart, Arjan , Calvin Tuinstra, Harjan Toutenhoofd, Jordi Weijer, Ron Mulder, Ger Warink,  Bé Dilling, Ytse, Ide Braaksma,  Dillan en grensrechter Job Tuma. Deze laatste werd in de rust vervangen door wethouder Kor Berghuis, die de vlag hanteerde onder de priemende ogen van Het Booze Wijf.
Het was een geweldige voetbalmiddag en óók de afterparty was Zeester- waardig. HogelandNieuws/ De Marne verslaggever Cees maakte een foto- sfeerreportage. De reportage is te vinden in de serie boven de tekst. Door op de foto’s te klikken worden ze groter en scherper.
Cookieinstellingen