Fysieke zoektocht naar vermiste Jesse gestaakt

Foto: Kor Berghuis

De fysieke zoektocht naar de 28-jarige Jesse van Wierden wordt gestaakt. Dat maakt 112 Hogeland bekend op de eigen Facebookpagina. De politie gaat vanaf nu alleen verder met het onderzoek. ‘Wij hebben gedaan wat we konden’, zo meldt 112 Hogeland.  Jesse van Wieren verdween op nieuwjaarsochtend uit Kloosterburen.

2 miljoen mensen bereikt

De Facebookpagina en berichtgeving omtrent de vermissing hebben bijna 2 miljoen mensen bereikt. Ook landelijke media als AD, NOS en RTL hebben de vermissing opgepakt. Het is nu ruim dan 60 uur geleden nadat Jesse voor het laatst is gezien.

Vierde zoekactie

Vandaag was de vierde zoekactie nadat Jesse verdween. Vanmorgen om 9:30 uur startte deze actie bijj de voetbalvereniging in Kloosterburen. Zo’n 300 mensen hielpen hier uiteindelijk bij. Ook waren er weer vele zoekhonden aanwezig. De officier van de brandweer hielp mee tijdens de coördinatie. Het zoekgebied bevond zich in Kruisweg, een dorpje naast Kloosterburen.

Na twaalf uur verplaatste de zoekactie zich richting Wehe- den- Hoorn. Er werd in sloten, tuinen, schuurtjes, bossen enzovoort naarstig gezocht. Om 16.00 uur werd besloten de zoektocht te beëindigden. De hulpdiensten gingen vanaf dat moment verder met zoeken.

Fysieke zoekactie gestaakt

Uiteindelijk stopten de hulpdiensten om 18.00 uur met zoeken. Helaas zonder resultaat. Volgens beheerder Ingmar Vos van 112 Hogeland werd om 19.30 bekend gemaakt dat het fysieke zoeken beëindigd werd. ‘Er wordt vanaf nu dus niet meer door vrijwilligers gezocht. Een oogje open houden wordt natuurlijk gewaardeerd’, aldus 112 Hogeland.

jesse

Een duidelijke tip die naar Jesse van Wieren leidt kan naar de politie via 112 of 0900-8844. Mensen kunnen ook op de Facebookpagina van 112 Hogeland een bericht sturen. In totaal zijn de berichten tegen de 40.000 keer gedeeld en zijn ze door bijna 2 miljoen mensen gezien. 112 Hogeland stopt nu met de berichtgeving over de vermissing, tenzij er een grote doorbraak is in het onderzoek. > http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/10158/facebookpagina-met-updates-over-vermissing-jesse-uit-leens/

Lees meer op: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/10165/nog-steeds-geen-spoor-van-vermiste-jesse-van-wieren/

 

 

Cookieinstellingen