Cleerdin-dag: een stille onzichtbare kracht

Foto: Archief Hogeland Nieuws

De onzichtbare kracht van onze inwoners

Het is  alweer 5 jaar geleden dat ik me geroepen voelde om politiek actief te worden voor de Partij van de Arbeid in onze gemeente De Marne. Gedreven door de schoonheid van ons gebied, de ruimte om ons heen, iets kunnen doen voor de inwoners van de gemeente waarin we zo graag mogen wonen. Vooral vanuit mijn hart en mijn maatschappelijke betrokkenheid een steentje willen bijdragen aan onze samenleving. Dat sterke gevoel …. In combinatie met het ervaren van de kracht van de inwoners, dichtbij op Zuurdijk, maar ook daarbuiten duidelijk voelbaar.

Vol passie heb ik me gestort op het raadswerk, boeiend, veelzijdig, verdiepend, enerverend, maar…. er wordt dan ook nogal wat van je verwacht als gemeenteraadslid. Mijn credo is: ‘Als ik iets doe, dan ga ik er helemaal voor!’ Zo sta ik in het leven. Met zeer veel plezier heb ik geheel op eigen wijze invulling gegeven aan het raadslidmaatschap. Inmiddels ben ik alweer 3 jaar fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad en vind het een eer om volksvertegenwoordiger in De Marne te mogen zijn!

Een rol van betekenis kunnen spelen voor onze inwoners, opkomen voor diegenen die de weg naar de gemeente niet zo eenvoudig vinden, signalen oppikken vanuit onze samenleving en die vervolgens vertalen naar de gemeenteraad. Het gehoor geven aan een noodkreet van een inwoner en persoonlijk contact opnemen om duidelijk een beeld te krijgen van wat er gaande is. Strijden voor de bestaanszekerheid van de kwetsbaren in onze gemeente vanuit de waarden van de Partij van de Arbeid.

De behoeften, maar ook problemen van onze inwoners signaleren en daar vervolgens ook  wat mee doen is telkens weer een prachtige uitdaging. Door alle, inmiddels talrijke, opgedane contacten en ontmoetingen, je te mengen in het verenigingsleven én de vele gesprekken, met onze inwoners kom je in de haarvaten van onze samenleving.  In het oplossingsgericht willen meedenken door onze inwoners schuilt ook de kracht van onze samenleving.

Om me heen zie ik tal van initiatieven opborrelen, waarvan de kracht van onze inwoners valt af te lezen.

Creatief kunnen denken, niet opgeven en erin blijven geloven, vergroten de kans van slagen. Ook daarin schuilt veel onzichtbare kracht! 

En dan zijn er ook tal van meedenkende inwoners, daar waar problemen zouden kunnen ontstaan springen zij behulpzaam in en komen met mogelijke oplossingen. Tijdens een schetssessie over de herinrichting op Lauwersoog merkte een betrokken aanwezige op dat er voor vrachtwagens  onvoldoende ruimte zou kunnen ontstaan, hij ging daarover in gesprek met iemand van de provincie, zijn opmerking werd serieus genomen en vervolgens heeft dat uiteindelijk ertoe geleid dat er aanpassingen in het wegenplan zijn gemaakt.

 De grote uitdaging voor onze nieuwe gemeente Het Hogeland is dichtbij én samen met onze inwoners onze gemeente leefbaar te houden!

Mädi Cleerdin (M. Cleerdin is voorzitter van de PvdA-fractie in De Marne)

Cookieinstellingen