Taakstraf en rijontzegging voor veroorzaakster dodelijke aanrijding Lauwersoog

Foto: Archief WinsumNieuws

GRONINGEN – Een taakstraf van dertig uur en rijontzegging voor zes maanden kreeg Ingrid L. uit Haren zojuist als straf opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in de haven van Lauwersoog vorig jaar augustus.

De rechtbank is van mening dat er sprake is van een verkeersovertreding met grote gevolgen. Een misdrijf achtte men niet bewezen. De vrouw reed vorig jaar op 20 augustus een vader met twee kinderen aan op de parkeerplaats nabij de veerboot. Ingrid L. moest uitwijken voor een bus die ze niet had opgemerkt en zag daarbij de wandelende slachtoffers over het hoofd. De rechtbank verwijt de vrouw uit Haren dat zij niet goed heeft uitgekeken en dat ze de bus geen voorrang verleende. De man kwam bij de aanrijding om het leven, zijn dochtertje overleed twee dagen later. Het zoontje hield lichte verwonding over aan het ongeval.

De rechter legde een lagere taakstraf op dan de officier van justitie eiste. De ontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden is voor drie maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. 

Cookieinstellingen