Update- Snel internet kabel half mei in Zoutkamp

Foto: Archief DeMarneNieuws

DE MARNE – Half mei komt de glasvezelkabel voor het snelle internet in De Marne vanuit Friesland in Zoutkamp aan. Van de ongeveer 500 adressen in De Marne die hiervoor in aanmerking komen, gaan er 250 daadwerkelijk op het snelle net. 

Het gaat om adressen die niet door de commerciële providers van een redelijk snel internet worden voorzien. Het provinciebestuur wil dat in het kader van de vitalisering van Groningen iedereen in principe over snel internet moet kunnen beschikken. De gemeente De Marne is als eerste aan de beurt in dit programma. Daarvoor wordt een glasvezelkabel vanuit Friesland doorgetrokken.

Een woordvoerder van Snel Internet Groningen laat weten dat de reacties vanuit de Marne voldoende zijn. “Er zijn voldoende reacties om de aanleg in De Marne door te kunnen laten gaan. We hebben natuurlijk een bepaalde massa nodig om deze investering zinvol en verantwoord te laten zijn.”

Naar verwachting komt de glasvezelkabel half mei in Zoutkamp aan. Het moment dat deze de provincie Groningen binnenkomt, zal er een klein feestje zijn. De kabel wordt vervolgens doorgetrokken naar Winsum. Bewoners van deze gemeente kunnen vanaf 15 mei tot 28 juni kenbaar maken dat ze voor deze internetverbinding in aanmerking willen komen.

Cookieinstellingen