Omwisselen trekkercertificaat tot 1 juli 2016

Foto: Publiek Domein

Heb je een trekkercertificaat maar geen rijbewijs voor de auto? Wissel het certificaat voor 1 juli 2016 om voor een rijbewijs.

Wat moet je doen?

Ga naar het gemeentehuis om een ‘eigen verklaring’ op te halen. Deze verklaring moet je invullen en opsturen naar het CBR. De verklaring kost € 32,80. Ook heb je een formulier nodig van de RDW. Dit formulier kun je ophalen op het gemeentehuis of downloaden via de site van de RDW, www.rdw.nl. Het ingevulde en ondertekende formulier stuur je samen met het originele trekkercertificaat en een kopie van een geldig identiteitsbewijs naar de RDW. Heb je een positief besluit van het CBR en de RDW ontvangen? Dan kun je het rijbewijs met de categorie T aanvragen bij de gemeente.

Wat heb je nodig voor de aanvraag?

1. Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart)
2. Een kleurenpasfoto
3. Bankpasje of contact geld, de kosten zijn € 38,95

Wissel op tijd om!

De aanvraag voor je rijbewijs moet je voor 1 juli 2016 indienen bij de gemeente, anders kun je jouw trekkercertificaat niet meer omwisselen. Als je te laat bent moet je examens doen om een trekkerrijbewijs te kunnen halen. Meer informatie vind je op de website van het CBR. Als je nog vragen hebt kun je bellen of mailen met de gemeente. Telefoon (0595) 575500(0595) 575500 of [email protected].

Link naar product in de Gemeentewinkel: Trekkerrijbewijs

Cookieinstellingen