Scheepsjoagen in Onderdendam: 14 en 15 augustus

Foto: Scheepsjoagen/Facebook

Traditiegetrouw barst het feest in Onderdendam weer los in het laatste weekend van de zomervakantie, dan is er weer Scheepsjoagen.

Vrijdag 14 augustus vanaf half vier ’s middags start de inschrijving van alle activiteiten. Deze activiteiten zijn op vrijdag een oldtimershow, een hindernisrace op en rond het water en vanaf 21.00 uur zal de band Ten Speed live muziek verzorgen vanaf een drijvend podium, altijd weer een sensatie om te zien!

Scheepsjoagen

Maar dan zaterdag, de dag van het scheepsjoagen. Wat vroeger als werk werd gezien is nu een vrijetijdsbesteding. De kinderen trekken een bootje over een bepaalde afstand langs het Winsumerdiep en de volwassenen doen het in teamverband en trekken een heuse praam met stro over een bepaalde afstand. Het team met de snelste tijd is de winnaar en gaat met de wisselbeker naar huis en mag zich het hele jaar de scheepsjoagers van 2015 noemen.

Er wordt gestart met kleintje scheepsjoagen. Vanaf 10.30 uur kunnen kinderen tot en met 16 jaar het bootje trekken. Ze kunnen zich inschrijven vanaf 9.00 uur en zullen worden verdeeld in drie leeftijdscategorieën. ’s Middags is om 14.00 uur de start van het scheepsjoagen voor volwassenen. Dit kunnen teams zijn die bestaan uit alleen mannen (6 personen), alleen vrouwen(8 personen) of een gemengd team(ook 8 personen)

Je hoeft niet alleen voor het scheepsjoagen naar Onderdendam te komen. Er is ook een braderie en rommelmarkt. Voor de warenmarkt kun je inschrijven op http://www.huurkraam.nl/.  Voor  de rommelmarkt kun je mailen naar: [email protected].

Muziek

Er is tussen 11.00 en 15.00 uur live muziek van To Loud For Betsy en ’s avonds vanaf 21.00 uur zal de band Xstatic op het podium een feestje bouwen.
Natuurlijk moeten we het hoanebalkgevecht ook niet vergeten. Dit is voor de jeugd en volwassenen. Sla elkaar met een skippybal van een houten paal die boven het water hangt en bovendien met groene zeep is ingezeept.

 

Cookieinstellingen