Dodenherdenking Ulrum

Foto: publiek domein

Het 4 mei comité Ulrum e.o. heeft voor de jaarlijkse dodenherdenking op woensdag 4 mei weer een programma voorbereid. Nadat de “Goede Herder Kerk” aan de Schapenweg om 18.30 uur open is zal de herdenkingsdienst om 19.00 uur beginnen. Naast een inleidende opening van dhr. Hans van der Heide van het comité zullen kinderen van de basisschool H. de Cock hun medewerking verlenen. Ook Elianne Meijering zal een gedicht voordragen. Zij deed mee aan de wedstrijd om een gedicht te maken voor de nationale herdenking op de Dam. Ze werd één van de 15 finalisten.

Namens de gemeente zal wethouder Kor Berghuis een herdenkingsrede uitspreken. Verder zal een gelegenheidskoortje een optreden verzorgen. Na de herdenkingsdienst zal een stoet worden geformeerd onder begeleiding van DOS trommelslagers met omfloerste trom voor de tocht naar de begraafplaats voor de kranslegging en het eerbetoon bij de oorlogsgraven.

Op de begraafplaats nemen de kinderen de krans in ontvangst die ze samen met de wethouder bij de graven zullen plaatsen. Bij de graven staat een erewacht opgesteld van het Korps Nationale Reserve.

Na de kranslegging zal het taptoesignaal klinken en wordt twee minuten stilte in acht genomen.

Als afsluiting zal gezamenlijk het volkslied worden gezongen.

Cookieinstellingen