Festival OVERdeVLOED met Waylon op Lauwersoog

Foto: Waylon/Facebook

Festival OVERdeVLOED gaat op een spectaculaire manier openen op vrijdag 3 juni aanstaande om 21.30 uur in de haven van Lauwersoog. Het Noordpool orkest gaat samen met Waylon, Janne Schra en De Troebadoers swingen op het water!

In de haven van Lauwersoog trakteren het Noordpool orkest en artiesten Waylon, Janne Schra en De Troebadoers het publiek op een unieke belevenis. Als van uit het niets drijven musici samen tot een swingend orkest. Omlijst door zonsondergang krijgt het publiek vanaf de dijk een uitstekend zicht op dit gratis toegankelijke spektakel. Zoals al gezegd: de plaatsen op de dijk zijn gratis, maar wel beperkt toegankelijk. Vol = vol!

Waddenconcert bruist
Het bruist op 3 juni: met Waylon, 2009 debuutalbum Wicked Ways en succesvol op Eurovisie Songfestival 2014 met The Common Linnets (i.s.m. Ilse DeLange). Janne Schra, voorheen Room Eleven en meest recent album PONZO, bezingt de fijne gedichten van dichteres M.Vasalis . De Groningse taal wordt vertegenwoordigd door De Troebadoers: Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot. Een gevarieerd muzikaal programma. Dit alles is samengevat in een originele choreografie. Een lust voor oog en oor. Met als stevige basis het Noordpool orkest. Met 42 professionele musici het grootste lichte muziek orkest van het Noorden. Het Noordpool orkest speelde met een keur aan artiesten: Bert Visscher, Ellen ten Damme, Iris Kroes, e.v.a. en was ook te zien op Pinkpop met Ed Kowalczyk.

Wil je meer weten over de artiesten?
Lees dan nog even door, hieronder staat extra informatie!

Waylon
Waylon, eigenlijk gaat hij door het echte leven als Willem Bijkerk, is begonnen in 1995 bij Carlo en Irene in het programma Telekids. Hier zong hij het intro: Harry de Hengst. Van jongs af aan was hij geïnspireerd door Countrymuziek, hij drumde in de band West Virginian Railroad. Na heel wat ervaring op te hebben gedaan in Amerika, deed hij mee aan het eerste seizoen van Hollands Got Talent. Hij viel op en kreeg een platencontract bij Universal Music, die hem als eerste Nederlandse-motown muzikant aan nam. Zijn eerste singel is Wicked Way. Met deze single en vervolgens het album dat hij uitbracht, won hij prijs naar prijs.

Janne Schra
Janne Schra, begon haar muzikale carrière met de band Room Eleven, touren met hen door Europa, Japan, Canada en Zuid-Afrika, met als hoogtepunten optredens op het Montreal Jazz Festival en Johannesburg Joy of Jazz. Het album Six White Russen en een Pink Pussycat (2006) gingen platina, Mmm … Gumbo (2008), opgenomen in New York, ging goud. De band uitverkochte optreden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam werd live opgenomen en uitgebracht op DVD. Room Eleven kreeg ook twee grote Nederlandse muziekprijzen, een Essent Award en een Zilveren Harp award. Schra heeft ook samengewerkt met de Noordpool Orkest, waardoor de gedichten van de beroemde Nederlandse dichteres M. Vasalis naar muziek.

De Troebadoers
De Groningse band Troebadoers bestaande uit: Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot, maken met passie muziek. Door de verhalen en de liedjes die de Troebadoers zingen voelt het publiek zich alsof ze op visitie zijn. Het Groningse dialect en liefde voor Americana bracht hen samen. Ze staan nu in het theater geheeld akoestisch. Eigen nummers brengen ze daar ter gehore over de liefde, de streek en uit het leven.

Bron: Festival Over de Vloed

Cookieinstellingen