Ook De Marne aanwezig bij Muzikale dag Winsum

Foto: publiek domein

Muziekverenigingen, waaronder brassband Heman Zuidwolde, jeugdorkest Twister Winsum, het provinciaal senioren orkest Groningen, Malletband Opwaarts Uithuizen, Oldkamp Bloazers Zoutkamp, Fanfareorkest Euphonia /Triton Warffum presenteren zich aanstaande zaterdag in Cultureel centrum De Blauwe Schuit, de toegang is gratis!

 Vocaal Westerkwartier en Noord-West Groningen presenteren zich in Winsum.

Op zaterdag 23 april aanstaande staat Winsum weer bol van muziek. De organisatie van deze dag is in handen van de St. Promotie Winsum en de KCZB Regio Noord. Op 10 locaties waaronder diverse buitenpodia zullen ca 55 koren, groepen en vereningingen met ruim 1500 deelnemers meewerken aan deze dag.

Showkorps DOS Winsum/Ulrum zal op een tweetal presentaties geven nabij de Muziektempel en in het centrum van Winsum.

In het centrum van Winsum zal u verder kunnen genieten van de bekendste straatzanger van Nederland de in Rusland geboren en opgegroeid in Israël, Moti Rymarczuk. Moti met zijn grijze krullen en markante stem kunt u bijna het hele jaar aantreffen in het centrum van Groningen nabij de Vismarkt. Ook zal Moti in Winsum optreden samen met zijn zoon!

Wij zoeken naast Moti nog diverse andere straatmuzikanten en straatorkesten die zich ook willen presenteren aan het publiek.

Ook zal Joris ten Have met zijn draaiorgel ‘Het Vierkantje’ diverse straten opvrolijken.

De vier kerken staan bol van koormuziek, waaronder diverse gemengde koren, vrouwenkoren, mannenkoren, gospelgroepen en kinderkoren.

Veel koren uit het Westerkwartier en Noord-West Groningen geven acte de precense!

Waaronder Testify Leek, Mannenensemble NicHe Leek, Mannenkoor Leek, Exultate Deo Grootegast, Sursum Corda Hoogkerk, Vocation Grijpskerk, Zoutkamper Mannenkoor, Ezinger Vrouwenkoor en Vrouwenkoor Pro Musica Leens.

De opening zal worden worden verricht door meerdere Kinderkoren uit Winsum, Leens en Sleen. Het openingswoord wordt gesproken door de voorzitter van de Stichting Promotie Winsum mevrouw Suzan Wierenga.

Onderleiding van muziekvereniging De Bazuin Winsum zal de slotmanifestatie plaatsvinden in kerkelijkcentrum De Poort waar burgemeester Rinus Michels van de gemeente Winsum de dag zal afsluiten.

Cookieinstellingen