Moestuincursus voor De Marne

De gemeente De Marne krijgt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport financiële middelen om gezond leven te stimuleren en te bevorderen in de gemeente. Om dit op een manier te doen die bij de inwoners past, is er samenwerking gezocht met personen in de gemeente die op het gebied van gezondheid en lokale kracht werkzaam waren. Dit heeft geresulteerd in een scala van leuke en diverse activiteiten, waaronder Foodzoekers van De Marne, Sporten met een coach, gezondheidsscans en een moestuincursus.

Moestuincursus
Na de succesvolle moestuincursus van De Groene Luwte vorig jaar is er weer een kans om deel te nemen! Spinazie en uitjes uit eigen tuin, vers opgegraven piepers, snelle pluksla, fraaie Toscaanse palmkool, en zoete aardbeien.  Heerlijk, gezond en… zelf geteeld. Wie wil dat nu niet? Tijdens deze cursus leer je hoe je dit lekkers zelf kunt telen –  biologisch, in jouw eigen tuin. In 10 lessen ontdek je hoe dat moet, van de aanleg en zorg voor de bodem tot en met het poten, zaaien, oogsten… en opeten! Citaat van Doortje Stellwagen en Alma Huisken van De Groene Luwte over de cursus vorig jaar: “We hebben met elkaar erg hard gewerkt en ook veel gelachen!”

10 lessen vanaf 25 maart, telkens op vrijdagmiddagen: 13.30 – 16.00 uur.
Maximaal 12 deelnemers.

vr. 25 maart – 1e les
vr. 1 april – 2e les
vr. 8 april – 3e les
vr. 15 april – 4e les
vr. 22 april – 5e les
Meivakantie, tevens gelegenheid om zelf te zaaien en telen in eigen tuin                           
vr. 13 mei – 6e les
vr. 20 mei – 7e les
vr. 27 mei – 8e les
vr. 10 juni – 9e les
vr. 17 juni – 10e les – afronding cursus, waarop deelnemers  gezins- en familieleden en vrienden mogen uitnodigen om hun moestuinbedje te laten zien.

Wil je meedoen?
Mail dan ‘De Marnetuin’ naar: [email protected] en je ontvangt een aanmeldformulier. Stuur het formulier vóór 14 maart terug. Wees er snel bij, want er is maar plek voor 12 personen. Voor 21 maart a.s. hoor je of je mee kunt doen!

Leslocatie:
De Groene Luwte, Mosterdpad 1, 9977 SL Molenrij (bij Kloosterburen), 0595-487042
www.degroeneluwte.nl
Biologisch zaai- en pootgoed voor De Marnetuin is verkrijgbaar bij De Groene Luwte.

Wie geeft de cursus?
Jouw ervaren, enthousiaste cursusleidsters Alma Huisken en Doortje Stellwagen zijn zelf al heel lang biologisch tuinders. Hierover geven ze elk jaar workshops en cursussen. Speciaal voor deze cursus reserveren ze een deel van hun moestuin als lestuin.

Cookieinstellingen