PvdA-kopstukken openen natuurspeelveld Zuurdijk

De nieuwe tuin.
De nieuwe tuin.
Foto: A. Broekhuizen

De PvdA-kopstukken Mädi Cleerdin en Mariëtte de Visser openen op 30 juni om 15.00 uur de Struunspeultoen in Zuurdijk. De in Zuurdijk wonende PvdA-fractieleider en de wethouder in De Marne geven dan het startsein voor een feestelijk programma bij de tuin naast het voormalig voetbalveld.

Begin 2016 werd het besluit genomen om de oude speeltuin met grotendeels afgeschreven speeltoestellen om te toveren in een avontuurlijk natuurspeelveld. Heilien Tonckens en Ruurd van Donselaar, van het bedrijf Groenadvies, ontwierpen in samenspraak met de kinderen, een natuurspeelveld dat voor jong en oud interessant zou moeten zijn. De kinderen maakten maquettes en stelden een wensenlijst op. De fondswerving verliep zeer voorspoedig. De gemeente werkte mee, kortom, het leek erop dat het veld snel klaar zou zijn. Maar, de weergoden besloten anders. Tijdenlang was het veld nauwelijks begaanbaar. De kraan kon maar steeds het land niet op.

“Wel werd er aangeplant, was er een grote zandspeelplaats gemaakt, een wadi gegraven, een pomp geplaatst. Er is dankzij de medewerking van de Noord Groningse Uitdaging een ‘konijnenburcht’ gemaakt van grote rioolpijpen, met ingemetselde picknickplek,” aldus de organisatie. “Nu is het dan zover; met veel zelfwerkzaamheid van het dorp en ook van kinderen, mag het resultaat getoond worden. Weliswaar is het veld nog niet klaar. Het is nog wel een struunveld in ontwikkeling. Zo is de bijenmuur niet af en de zitmuur moet nog gebouwd worden, het blote voetenpad moet er ook nog komen.”

De oude speeltuin.

 

Cookieinstellingen