Eenrum steelt de winst in topper 5D

Het ‘Eerste van Ainrom’ heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in Harkstede. Tegen de hoofdmacht van de plaatselijk VV werd met 2-1 gewonnen. Verdiend of onverdiend, de 3 punten gingen dankzij een late winnende treffer van invaller Bas Hamminga mee naar Eenrum.

Op het kale, ongezellige sportcomplex in Harkstede was de thuisploeg in de eerste helft heer en meester en creëerde vele kansen. Pas halverwege de eerste helft wisten de groen-zwarten het net te vinden. Het was de sterk spelende Jord Blokker die Stefan van der Woude simpel van zich afschudde, de achterlijn zocht en op tijd breed legde op de tweede paal. Daar was het André Aalfs die de bal binnen gleed. Het was de 1-1, want al in de tweede minuut was Eenrum op voorsprong gekomen door Michel Maggi. Hij had uit een indraaiende vrije schop van Nick Rijzinga raak gekopt.

Verder was het Harkstede, gesteund door een stevige rugwind, dat veelal op de helft van Eenrum speelde. De scherpte ontbrak echter in de afwerking bij de gastheren, die voor rust de wedstrijd al hadden kunnen en moeten beslissen. Nu bleef het bij 1-1 na 45 minuten. Een stand waar alleen Eenrum maar blij mee kon zijn.

Direct na rust leek Bobo Miedema de gasten op 1-2 te brengen, maar de inzet van de jonge aanvaller uit een corner van Rijzinga verdween via een Harkstede-verdediger maar net naast het doel.

Bobo Miedema torent boven iedereen uit

Hierna was het Harkstede dat de druk opvoerde en Eenrum terugdrong. Eenrum moest alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden, wat met een dosis inzet en enig geluk lukte. Vanuit de omschakeling probeerde het team van trainer Ronald Bouwman snel de diepte te zoeken om via de snelle Bobo Miedema toe te slaan. Een paar keer werd de jongeling gevonden, maar kwam hij net te kort om zijn team weer op voorsprong te zetten. Harkstede werd eigenlijk alleen maar dreigend vanuit de vele hoekschoppen die het kreeg, maar een treffer zou het niet opleveren.

Eenrum daarentegen kreeg in de 86ste minuut een hoekschop vanaf de rechterkant te nemen. De indraaiende bal van Nick Rijzinga werd door Bas Hamminga, amper 2 minuten in het veld, op zeer fraaie wijze tegen de touwen gewerkt, 1-2.

Hamminga (12) verlengd de bal in de verre hoek

De vreugde was groot in het Eenrumer kamp.

Even in de armen bij captain Mattheus

Helemaal nadat de slotminuten waren overleefd en de uitstekend leidende scheidsrechter Grondstra uit Borger de wedstrijd ten einde floot.