Tim Spijk kopt Eenrum in slotminuut naar winst

GRONINGEN – Eenrum heeft zondagmiddag de lastige uitwedstrijd tegen Groen Geel, nummer 4 op de ranglijst, gewonnen. Net als in de heenwedstrijd werd het een zwaarbevochten 2-1 overwinning voor het team van trainer Jaap van der Ploeg. Tim Spijk werd matchwinner in de 90ste minuut.

Eenrum begon goed aan de wedstrijd op het koude, winderige sportpark Corpus den Hoorn. Toch was de eerste mogelijk om de score te openen voor de thuisploeg. Op aangeven van Joshua Pie was het Michiel Bankersen die snoeihard langs de verkeerde kant van de paal schoot. Eenrum was wakker en kreeg in de tegenaanval een kans via Bobo Miedema. Na een geblokt schot van Sander Smit schoot de lange spits rakelings naast.

Halverwege de eerste helft legde Eenrum een prachtige aanval op de mat. Vanaf de linkerkant speelde captain Sieb Solinger Tim Spijk in, die met een prachtig hakballetje twee verdedigers in de luren legde en Roy Kamps vrijspeelde. De middenvelder werd vervolgens net buiten het strafschopgebied onderuitgehaald. De toegekende vrije bal werd vervolgens door Nick Rijzinga prima over de muur gekruld, maar doelman Stef Bannink redde fantastisch.

Vervolgens kregen de gasten een aantal hoekschoppen te nemen. Ideaal voor indraaiende ballen. Zeker als er ook nog met een kleine doelman te maken hebt. Eenrum koos in de eerste helft voor de afdraaiende bal, hetgeen helemaal niets opleverde.

Geen succes bij de hoekschoppen

Na een half uur spelen probeerde Bart Luschen het een keer van afstand. Het werd een simpele prooi voor doelman Anton Brontsema. Eenrum bleef domineren zonder echt gevaarlijk te worden, Groen Geel kwam er voor rust nog een keer gevaarlijk uit. Een prima steekpass bereikte Luschen die dacht te gaan scoren, maar het was Siebolt Lindenberg die de inzet nog net tot hoekschop kon verwerken.

In de 43ste minuut leek Bobo Miedema de Eenrumers met 0-1 de kleedkamer in te loodsen. Op aangeven van Roy Kamps, dook Miedema de ’16’ in, omspeelde de doelman, maar handelde net te traag, waardoor Robert Heerspink met een sliding redding kon brengen. Even later kreeg Miedema nog een kans op aangeven van Tim Spijk. Nu was het sluitpost Bannink die de spits van scoren afhield, ruststand derhalve 0-0.

Na de thee was het Groen Geel dat Eenrum meteen hoog vastzette. De gasten werden teruggedrongen op eigen helft en konden moeilijk onder de druk uitkomen. Dit duurde ruim 20 minuten, echter zonder gevaarlijk te worden. De eerste mogelijk in de tweede helft viel dan ook raar genoeg aan de overzijde van het veld. Uit een vrije bal van Nick Rijzinga volleerde Tim Spijk de bal over het doel van Groen Geel-golie Bannink.

Een minuut later was het wél raak voor de gasten. Roy Kamps, even daarvoor twee keer na een solo gestrand in het zicht van de haven, kwam in balbezit op zo’n 25 meter van het doel. De middenvelder kreeg alle tijd om uit te halen en schoot de bal prachtig in de verre bovenhoek. fantastische goal, 0-1.

Een minuut later had Tim Spijk de voorsprong kunnen/moeten uitbouwen. Op aangeven van Kamps, controleerde de spits de bal, maar ontbrak zijn schot de juiste richting.

Groen Geel, dat in die fase rijp was voor de slacht, probeerde het telkens van afstand en kreeg na een kwartier voor tijd zowaar een hoekschop te nemen. Tijmen Lieven bracht de bal van bij de cornervlag hoog in de ‘5 meter’, waar de lange Klaas-Jan Boersma ongehinderd via de grond raak kopte, 1-1.

Eenrum-goalie Brontsema geklopt

Na de gelijkmaker geloofden de Stadjers er weer in en namen het doel van Anton Brontsema meerdere malen onder vuur. De Eenrumer doelman hoefde slechts 1 keer handelend optreden op de wanhopige schoten van afstand.

Eenrum hervond zich na de plaagstootjes en ging volop voor de winst en had daar gezien het spelbeeld ook wel het meeste recht op. Maar dan moet je wel een doelpunt meer maken dan je tegenstander. Roy Kamps leek zij ploeg voor de tweede keer op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd door Remon Tanis onderschept. Niet veel later, 39ste minuut, werden Kamps en Miedema beiden onderuit gehaald. Weer een mooie plek voor Nick Rijzinga. Ook nu wist de linkspoot, vandaag noodgedwongen centraal in de verdediging, de muur te omzeilen. Doelman Bannink wist net als in de eerste helft de bal weer spectaculair uit z’n doel te ranselen.

Zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen, maar niets was minder waar. In de 90ste minuut mocht Sander Smit een vrije bal nemen op zo’n 30 meter van het doel. De hoge indraaiende vrije bal werd door verdediger Remon Tanis achterwaarts met het hoofd verlengd, waarna Tim Spijk de bal tegen de touwen kopte, 1-2.

Een prachtige overwinning voor de Eenrumers, die ook nu weer hebben laten zien nooit geslagen te zijn en ‘op z’n Duits’ doorgaan tot het eindsignaal. De zoveelste overwinning binnengehaald in de slotminuten, het past bij een (aanstaande) kampioen.