Geheim successen EKC dames ontdekt

Foto: VV Eenrum

EENRUM – De aanleiding tot de successen van het vrouwenelftal van Eenrum en Kloosterburen is na jaren ontdekt, en wel door Niels Woltman van VV Eenrum.

Lieke Martens, de beste voetbalster van de wereld, verzorgde namelijk een keer een deel van een trainingsclinic voor de dames. Lieke Martens was één van de spelers van het vrouwenelftal van SC Heerenveen dat in 2009 een clinic aan de dames van Eenrum gaf. Martin Woltman was initiatiefnemer van deze clinic. In 2009 merkte men al op dat het vrouwenvoetbal explosief toenam in populariteit.

Diverse cameramannen en fotografen waren die bewuste dag aanwezig in Eenrum. Heerenveen kwam naar aanleiding van de interesse van Eenrum met het vrouwenteam van de profclub. Teammanager Simone Hof zei dat SC Heerenveen graag iets terug wilde doen voor de Noord-Groningse voetbalclub, die naar verhouding van het aantal leden het op één na grootste percentage vrouwelijke leden bezat van heel Nederland.

Martin Woltman zei destijds tegen de pers dat “De jongste leden hebben hier weken naar uitgekeken. Eentje wilde zelfs koste wat kost meedoen, hoewel ze eigenlijk ziek was.” De clinic blijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen: EKC speelt in de tweede klasse van het damesvoetbal.

Cookieinstellingen