VVSV ’09 te laat wakker

ULRUM – VVSV ’09 gaf zaterdagmiddag pas na rust echt tegenstand aan VV Ezinge. Het was te laat, want de gasten hadden in de eerste 45 minuten al een 2-0 voorsprong genomen. Het werd uiteindelijk 2-4, een uitslag die gezien de hele wedstrijd toch wel verdiend was.

Ezinge kwam goed uit de startblokken en kreeg in de eerste 5 minuten drie goede mogelijkheden om de score te openen, VVSV ’09 kwam evenveel keer met de schrik vrij.

Jasper Dijkstra komt net een teen tekort om de score te openen

Aan de andere kant was de thuisploeg ook een paar keer gevaarlijk, maar ontbrak het de Ulrumers aan een beetje geluk.

in de 23ste minuut was het dan Ezinge dat de leiding nam. Een prima dieptepass van Sil Douwsma op Jasper Dijkstra werd door laatstgenoemde direct ingespeeld op meelopende Dennis Abbas. Abbas had vervolgens weinig moeite om de bal langs doelman Rick Meijer te werken, 0-1.

Dennis Abbas zet Ezinge op voorsprong

Ezinge bleef de bovenliggende partij en VVSV ’09 kwam niet meer over de middenlijn. Na nog wat mogelijkheden te hebben laten liggen was het Sil Douwsma die door Jasper Dijkstra vrij voor VVSV-goalie Meijer werd gezet en beheerst afronde, 0-2.

Even leek het erop dat de ploeg van trainer Leendert Nieborg met 0-3 de rust in zou gaan. Een hoog ingebrachte bal van Wiebe Leistra werd door een Ulrumer bijna in eigen doel gevolleerd. Rust derhalve 0-2.

Na de thee was het VVSV ’09 dat gretig begon. Er werden meer duels gewonnen, wat meer balbezit opleverde.

VVSV ’09 korter in duels, meer balbezit

In de 49ste minuut mocht de thuisploeg een vrije bal nemen. Wilfred Kooi schoot prima in, de redding met de voet van Ezinge-sluitpost John Nooren met de voet was in eerste instantie geweldig, maar bij de daaropvolgende actie in het strafschopgebied werd een Ulrumer in een kluwen van spelers onreglementair onderuit gehaald. De zeer goed leidende scheidsrechter Van Leeuwen uit Stedum stond er op de neus bij en wees gedecideerd naar de stip. Van 11 meter schoot Wilfred Kooi onberispelijk raak, 1-2.

Lang kon men niet genieten van de aansluitingstreffer. Amper twee minuten later lag de bal ook al weer aan de overkant in het net. Met een sliding wist Jasper Dijkstra de vrijstaande Sil Douwsma te bereiken, die de bal zomaar in het lege doel kon schuiven, 1-3.

Hier brengt VVSV-doelman Meijer redding bij een hoekschop

Terwijl VVSV ’09 meer druk begon uit te oefenen was het halverwege de tweede helft Ezinge dat bij een van de uitvallen een hoekschop mocht nemen. De bal werd voor het doel gebracht door Ewart Gerritsen en viel zomaar voor de voeten van Dennis Abbas, die vervolgens de bal tegen de touwen joeg en met zijn tweede treffer van de middag de wedstrijd definitief op slot gooide, 1-4.

VVSV-trainer Jaap van der Ploeg coachte z’n mannen naar voren. Risico op balverlies op het middenveld werd omzeild door eerder de diepte te zoeken. De bal werd zo gauw het kon de ’16’ ingepompt, met de hoop dat ie een keer goed zou vallen. En dat gebeurde ook, alleen was dat pas in de 87ste minuut. Ezinge-doelman Nooren twijfelde op een hoge inzet en het was ‘goud old’ Harm Klaver die de bal over de doellijn worstelde, 2-4.

Daarbij bleef het op sportpark ‘De Kley’ in Ulrum. Ezinge-trainer Leendert Nieborg was blij met de punten, maar nog meer blij dat z’n weer eens had gespeeld. De laatste wedstrijd van de Ezingers was op 4 november geweest, toen in eigen huis gelijk werd gespeeld tegen Noordpool UFC.

Zijn collega Jaap van der Ploeg kon leven met de nederlaag. Niet met de beleving van de eerste helft.