Eenrum diep in extra tijd naar winst

ZEVENHUIZEN – Zevenhuizen en Eenrum speelden een “zespuntenwedstrijd”. De thuisploeg had een overwinning nodig om weer aansluiting te krijgen, maar zag na een gelijk opgaande wedstrijd de bezoekers als meest gelukkige ploeg met een 2-3 zege huiswaarts keren. Alleen het Asser Amboina blijft zo in het spoor van de koploper in 5D.

De eerste twintig minuten waren voor Zevenhuizen. Bij Eenrum was het even onwennig, na twee afgelaste wedstrijden en met een drietal invallers. Na een half uur kopte Nick Rijzinga niet al te hard op doel, precies tussen de doelman en een op de doellijn staande verdediger in. De 0-1 zag er voor de keeper lullig uit. Een dikke vijf minuten later verdubbelde Siebrand Solinger de score met een hard schot in de korte hoek.

Kort na rust verzuimde Bobo Miedema, alleen voor de keeper, de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de 48e minuut wist Jurjan van Esch wel voor Zevenhuizen te doelpunten, tien minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Gert Bruins. De wedstrijd golfde op en neer en kon echt alle kanten op. Een gelijkspel had de verhoudingen prima weergegeven, maar in de derde minuut van de extra tijd werd Eenrum dus de gelukkigste ploeg. Nick Rijzinga werkte een voorzet van Siebrand Solinger voortreffelijk binnen, 2-3. Het doelpunt werd uiteraard luid bejubeld.

Kort daarop volgde het eindsignaal van scheidsrechter Bloem, die in totaal maar liefst zeven gele kaarten gaf in een toch niet zo ruw duel. Zo blijft het team van trainer Jaap van der Ploeg het goed doen en blijft het de trotse koploper.

Volgende week staat het ‘Kampioenschap van De Marne’ op het programma. Eenrum ontvangt dan streekgenoot Kloosterburen. Een wedstrijd op zich, waarbij de emoties vaak oplopen en de regels weleens ‘vergeten’ worden.

De derby begint, ijs en weder dienende, om 14.00 uur.

Voor de gehele samenvatting van de wedstrijd Zevenhuizen – Eenrum klik hier.

Verslag + filmbeelden: VV Eenrum