Eenrum bindt ook Eext aan zegekar

Het eerste elftal van VV Eenrum lijkt niet te stoppen. In Eext mocht de thuisploeg een helft ruiken aan een punt, maar na de thee was het snel over voor de Drenten. Eenrum zette een tandje bij, scoorde vlot de 0-1 en won vervolgens eenvoudig met 4-1.

Alleen in het begin was het even oppassen geblazen voor de ploeg van trainer Jaap van der Ploeg toen de thuisclub vier hoekschoppen op rij kreeg en met enig geluk een tegentreffer kon worden voorkomen. Daarna was het Eenrum dat de wedstrijd ging controleren en een aantal mogelijkheden kreeg om de score te openen. In de 20ste minuut leek Tim Spijk vrije doortocht richting Eext-doel te krijgen, na een slimme steekpass van Bobo Miedema, maar de spits werd zeer onterecht afgevlagd voor buitenspel.

Eenrum in de aanval

Na een half uur spelen was het Roy Kamps die vanaf de rechterkant naar binnen trok en de vrijstaande Nick Rijzinga inspeelde. De linkspoot had te veel tijd nodig bij de aanname en schoot vervolgens te gehaast naast.

Tien minuten voor rust zag Enrique Rubio Garcia zijn schot geblokt en twee minuten later was het Tim Spijk die uit de draai het doel te hoog zocht. Op slag van rust was het dan nog Eext dat via de counter gevaarlijk werd. Eerst werd Jonas Buiter in de ’16’ ingespeeld en leek de jonge Drent te gaan scoren, maar blokte Kevin Oostema de inzet. Vervolgens werd de bal opnieuw ingebracht, waarop Niels Buiter met het hoofd had moeten scoren, maar zijn kopbal miste de juiste richting. De slechte eerste helft werd afgesloten met 0-0.

Na de thee was het Eenrum dat fel begon en de thuisploeg vastzette op eigen helft. In de 49ste minuut draaide Nick Rijzinga een vrije bal het strafschopgebied in en via het lichaam van Tim Spijk belandde de bal voor de voeten van Bobo Miedema, die droog uithaalde en de bal in de linkerbovenhoek zag gaan, 0-1.

49ste minuut, de 0-1 op het scorebord, de wedstrijd gespeeld

Eenrum was los en de verdedigers van Eext hadden veel overtredingen nodig om de rood-hemden te stoppen. In de 55ste viel uit een vrije bal van Sander Smit bijna al de tweede treffer voor de gasten. Het was echter Eext-doelman Erwin Poelman die de bal uit de winkelhaak plukte.

Doelman Poelman tikt de inzet van de niet zichtbare Sander Smit uit de bovenhoek

Vier minuten later werd de score dan toch verdubbeld. Prima uitverdedigen van Sigmar van der Tuuk en het was Siebrand Solinger die de diepgaande Bobo Miedema aan het werk zette. Vanaf de linkerkant werd de bal het strafschopgebied inbracht, de meegespurte Solinger trok twee verdedigers mee, de bal kwam bij de vrijstaande Roy Kamps, die diagonaal raak schoot, 0-2. Prima aanval, prima goal.

Roy Kamp, hier op de huid gezeten door een Eexter

Hierna verslapte het spel van Eenrum iets en was het de thuisploeg dat zowaar weer over de middenlijn wist te komen. Echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Anton Brontsema. Wat wanhoopschoten van afstand verdwenen over en naast. Een goedkoop weggeven hoekschop veranderde de situatie dan toch. De ingebrachte bal van Gert Warring werd door Anne Hofsteenge van dichtbij ongehinderd binnengeschoten, 1-2. Eext geloofde er weer in.

Jaap van der Ploeg reageerde en bracht achtereenvolgens Mattheus Nubé en Lammert Brinkhuizen binnen de lijnen voor aanvoerder Siebrand Solinger en spits Tim Spijk. Het pakte goed uit, want kort na zijn invalbeurt was het Brinkhuizen die over links meters maakte en op het juiste moment Roy Kamps inspeelde. Op randje ‘zestien’ draaide Kamps weg bij Roelof Harms en ging over de knie bij de Eext-verdediger. De overtreding was buiten het strafschopgebied gemaakt, maar scheidsrechter Haas wees naar de stip. Nick Rijzinga, een zekerheidje met dit soort klusjes, trapte vervolgens vanaf de stip raak, 1-3.

Lammert Brinkhuizen, prima invalbeurt

Met nog 5 minuten op de klok zat de wedstrijd in de knip. Eext was gebroken en gaf in de slotminuten veel ruimte weg. Eenrum profiteerde daar nog éénmaal van. Het was wederom Lammert Brinkhuizen, diep gestuurd door Roy Kamps, die over links doorkwam en met z’n zwakke linkerbeen breed wilde leggen op Nick Rijzinga. De bal kwam echter bij Bobo Miedema voor de voeten en die haalde voor de tweede keer deze middag doeltreffend uit, 1-4.

De laatste kans in de wedstrijd was dan nog voor Nick Rijzinga. Na een prima voorzet van Mattheus Nubé, kopte hij de bal vallend over.

Zo bleef het bij 1-4 in Eext. Een prima zege voor de Eenrumers, die daarmee koploper blijven in de vijfde klasse D.