Zeester walst over VVSV ’09 heen

Beide coaches, Marinus Siekman (Zeester) en Jaap van der Ploeg (VVSV ’09), waren het na afloop over één ding eens, Zeester – VVSV ’09 was geen moment een wedstrijd. De Sterren walsten met grote overmacht over hun gasten heen.
Direct na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Leeuwen uit Stedum lieten de Sterren uit Zoutkamp er geen onduidelijkheid over bestaan wie de baas was op het zware veld. Met toelaatbare agressiviteit werden de Ulrummers direct over het hele veld opgejaagd.
De jonge ploeg van Jaap van der Ploeg was gelijk onder de indruk van het fysieke geweld en kon de bal niet rond laten gaan. In de 10de minuut kregen de gasten hun enige echte kans van de wedstrijd. Wilfred Kooi zette met een lekker passje Harm Klaver vrij voor doelman Martijn Wieringa. Laatstgenoemde bleef baas over de situatie.
In de 16de minuut de eerste kans voor Zeester. Na een fraaie voorzet van Marco Dijkstra probeerde Vince van de Veen een omhaal, hetgeen mislukte. De doorgeschoten bal kwam in de voeten van Cees de Jong, die de bal met een ouderwetse punter over het doel van keeper Peter de Boer schoot.
Nog geen minuut later was het wel raak. Jan Wouter Zwart speelde de zeer actieve Bennie Striekwold aan, die met een slim hakje Simon Postma in stelling bracht. Postma rondde de mooie aanval prima af, 1 – 0.
De twee – nul liet niet lang op zich wachten. Na een prima combinatie met Van de Veen kon Striekwold de trekker overhalen. Het rolletje leek een eenvoudige prooi voor doelman De Boer te worden, maar de sluitpost kon de bal maar niet onder controle krijgen. Simon Postma zag het gegrabbel van doelman De Boer en was er als de kippen bij om te bal over de doellijn te prikken, 0 – 2.
Zeester bleef maar jagen en bij balbezit goed combineren. Vooral via de flanken kwam het meeste gevaar. Na een voorzet van rechts leek de bal aan de linkerzijde over de zijlijn te gaan, maar daar dacht linkerverdediger Cees de Jong anders over. Met een enorme spurt haalde De Jong voor de zijlijn weg, bracht het ronde ding onder controle en schoot op het doel. Het loopwerk was goed, de poging was aardig, maar de bal ging over de … rechterzijlijn!
In de 38ste minuut schoot Jaap Bremer van VVSV de bal richting linkerbovenhoek, keeper Wieringa redde knap.
Net voor rust scoorde Bennie Striekwold de derde voor de Sterren. Danny Beerda bracht de bal van achteruit op, bediende Striekwold op maat, die de bal prachtig langs De Boer binnenschoot. 3 – 0.
Tweede helft
De tweede helft was een stuk moeilijker te volgen. Geen invallende duisternis, mist of andere weersomstandigheden, nee, tien/twaalf vrouwen hadden zich geposteerd achter de stoel van uw verslaggever.
Tussen de relatieproblemen, schoonmaaktips, verhalen over zoons, dochters en huisdieren, maakte Danny Beerda uit een vrije trap koppend 4 – 0.
Toen de winterjassen, schoenen en het schoonmaken van loungesets besproken werden, was het Vince van de Veen, die een voorzet van Marco Dijkstra fraai inschoot. 5 – 0.
Na een aantal charmante vrouwvriendelijke opmerkingen kreeg uw verslaggever het helemaal druk. Tussen het uitwisselen van 06 – nummers door, kopte uitblinker aan Zeester-kant Jan Wouter Zwart uit een corner de 6 – 0 binnen.
Een terechte overwinning en zeker niet geflatteerd. Dat vonden ook beide trainers.
Siekman: ” Het is geen echte wedstrijd geweest. We waren vanaf de start heer en meester. Volgens mij noem je dit een ‘zakelijke overwinning’. Tevreden kan ik nog niet zijn, ik wil meer creativiteit.”
Jaap van der Ploeg was ook heel duidelijk: “Zeester is gegroeid en heeft met glans gewonnen. Ze voetbalden beter, waren agressiever en konden het tempo goed vasthouden. We konden het niet bijbenen, dat zag je goed aan de krampverschijnselen bij een aantal spelers.”
Zeester – VVSV’ 09, mooi wedstrijd, mooie doelpunten, mooie meiskes langs de lijn, mooie middag!!