Roy Kamps schiet Eenrum naar koppositie

Invaller Roy Kamps schoot Eenrum zondag in een aantrekkelijke wedstrijd, die beide kanten op kon, naar winst. Op het loodzware kleigrond won de thuisploeg met 4-3 van het Asser Amboina, een directe concurrent voor de titel in 5D. De gelukkigste ploeg had gewonnen, daar was iedereen het wel over eens.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Eenrum had het vooral op het middenveld zwaar tegen de zeer bewegelijke Assenaren. Eenrum zette er veel werklust tegenover en moest het hebben van de ruimtes die de gasten weggaven. Met name achter de hoog op spelende laatste linie van Amboina lagen mogelijkheden voor de Rood-Zwarten.

Aanvoerder Siebrand Solinger zet de voorwaartsen aan het werk

Geheel tegen het spelbeeld in kwam de thuisploeg in de 11de minuut op voorsprong. Nick Rijzinga anticipeerde van achteruit prima op een loopactie van Tim Spijk en verzond een pass op maat. Tussen twee verdedigers in controleerde Spijk de bal en verschalkte vervolgens doelman Romano Soumeru met een prachtig boogballetje, 1-0. Twee minuten later schoot Spijk zijn tweede treffer binnen uit een voorzet van Mattheüs Nubé, maar werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Amboina bleef het betere van het spel hebben, maar vergat dit (nog) in doelpunten uit te drukken. Eenrum was effectiever en kwam binnen het half uur zowaar op 2-0. Met een subtiele voetbeweging bereikte Tim Spijk Bobo Miedema, die iedereen z’n hielen liet zien en met veel gevoel en lef de bal over de Asser goalie lobde, 2-0.

De Assenaren raakten zelfs na de tweede tegentreffer niet van de wijs en bleven kansen creëren. Nadat Sigmar van der Tuuk na een half uur spelen met een ultieme sliding Dominggus van der Weijden nog van scoren had weten af te houden, was het in de 36ste minuut dan toch raak voor de gasten. Een prima combinatie in de ’16’ tussen Sjonnie Kleef en Daniël Zimmerman werd door laatstgenoemde snoeihard onderkant lat binnen geschoten, 2-1. Amper twee minuten later volgde de gelijkmaker. Het was Dominggus van der Weijden, die het maar eens van afstand probeerde en de bal in de bovenhoek zag gaan, 2-2.  Eenrum leek op dat moment rijp voor de slacht.

Drukte voor het doel van Eenrum

Het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Mangre uit Groningen kwam op het juiste moment.

Na de thee herpakte Eenrum zich en kreeg het mogelijkheden. Er moest echter een standaardsituatie aan te pas komen om weer op voorsprong te komen. Aan de rechterkant van het veld mocht Nick Rijzinga een vrije bal nemen. De linkspoot krulde vervolgens de bal over alles en iedereen in de verre hoek, 3-2. Een beetje geluk ook misschien, maar wat geeft het. Het geluk van een (aanstaande) kampioen zullen we maar zeggen. De tweede helft bleef aantrekkelijk, zelfs de regen en wind konden daar geen verandering in brengen.

Hondenweer in Eenrum

Twee ploegen die vol voor de winst gingen, het spel bleef dan ook tot de laatste minuut op en neer gaan. Tien minuten voor tijd wist Amboina verdiend langszij te komen. Het was Daniël Zimmerman die veel te veel te veel ruimte kreeg en simpel z’n tweede treffer van de middag kon maken, 3-3.

Waar meestal beide ploegen  bij een gelijke stand en nog 10 minuten op de klok voorzichtiger gaan spelen en voor een gelijkspel kiezen, was dat in Eenrum zondagmiddag wel even anders. Beide ploegen bleven volle bak gaan met alles wat er nog in zat. Uiteindelijk was het Roy Kamps, die in de 86e minuut met z’n ‘linker’ doelman Soumeru in de korte hoek verraste, 4-3.