Officiële opening MTB-route Lauwersmeer

Foto: youtube

Op zaterdag 14 oktober wordt de nieuwe mountainbike route (MTB-route) bij Lauwersoog officieel geopend. In opdracht van gemeente De Marne en gefinancierd door de provincie Groningen, is in de bossen bij Lauwersoog de route aangelegd.

Een deel is in het voorjaar al in gebruik genomen, onlangs is de route uitgebreid met een extra lus over het terrein van Defensie. De route biedt de nodige technische uitdaging en heeft een lengte van zo’n 13 kilometer. De officiële opening wordt gevierd met drie gratis MTB-clinics bij restaurant Het Booze Wijf, Strandweg 1, Lauwersoog. Geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

De aanleg van de MTB-route heeft 80.000 euro gekost. Om het toerisme in het Lauwersmeergebied te stimuleren, investeren provincies en gemeenten met diverse projecten in dit gebied. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de economie en natuur met elkaar in evenwicht blijven. Het Nationaal Park Lauwersmeer is een van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa en sinds een jaar officieel Dark Sky Park: www.darkskyparklauwersmeer.nl.

ATB De Marne

De route is het  ’thuisparcours’ van ATB De Marne. Voor meer informatie klik hier.

Programma

14.00 uur Ontvangst in het restaurant Het Booze Wijf 

14.15 uur Sportief interview met wethouder Herwil van Gelder van gemeente De Marne, gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen en Lars Kram, voorzitter van de Stichting MTB-Lauwersmeer.

14.30 uur Start MTB-clinics vanaf restaurant het Booze Wijf

17.00 uur Einde programma 

Aanmelden MTB-clinic

Aanmelden voor een van de drie clinics? Geef je dan op via de website van de Stichting MTB-Lauwersmeer: klik hier. Er staat voor iedere deelnemer een mountainbike klaar. Er is ruimte voor 25 deelnemers per clinic.

Filmpje MTB-route Lauwersmeer

Cookieinstellingen