VV Kloosterburen hard onderuit

Een plaats bij de eerste 4 viel er onlangs nog te lezen in een voetbalbijlage. Deze uitspraak kwam uit Kloosterburen. Een nobel streven, maar dan zal er wel het een en ander moeten veranderen bij de voetbalclub uit het meest noordelijke carnavalsdorp van Nederland. Zondag ging de hoofdmacht in z’n eerste competitieduel van het seizoen, op eigen veld, met maar liefst 10-2 ‘op de bek’. Je kunt beter starten.

Het was al snel duidelijk dat er veel doelpunten zouden vallen deze middag. Na 13 minuten spelen stond het 2-2. Scheidsrechter Jacob Cleveringa fluisterde glimlachend naar neutrale toeschouwers langs de kant ’12-12′. Zover kwam het niet, maar er zouden in het vervolg van de wedstrijd nog wel aardig wat goals bijkomen.

Kloosterburen-doelman Sander Adema onderschept een Eexter aanval

Nadat de gasten in 2de minuut hadden verzuimd de leiding te nemen, was het Kloosterburen dat uit het niets op voorsprong kwam. Een lange peer naar voren, het mistasten van de Eexter centrum-duo en het scoren van Jasper Wiersum. Echter, de spits van Kloosterburen had wel 3 pogingen nodig om de bal langs de sluitpost van Eext in het doel te werken. Het juichen van Wiersum was dan ook ingetogen.

De 1-1 lag twee minuten later al achter Kloosterburen-doelman Sander Adema. De goalie leverde kort daarop de bal zomaar in bij de tegenstander, 1-2. Met een prima pass stuurde Joost Gerdez niet veel later Jasper Wiersum de diepte in. de spits kapte z’n man uit en schoof simpel binnen, 2-2. Er was nog geen kwartier gespeeld.

Na twintig minuten spel, kreeg Jasper Wiersum de kans om z’n hattrick te maken, maar oog in oog met de Eexter-doelman wist de Kloosterbuurder niet te scoren. Het spel was van beide kanten niet best; veel balverlies. Waar het erop leek dat er met 2-2 zou worden gerust, was het Eext dat in de 41ste minuut vanuit een (houdbare) vrije bal op 2-3 kwam en één minuut later uit een hoekschop ook nog de 2-4 maakten.

De tweede helft ging het ‘foutenfestival’ verder, met name aan de zijde van Kloosterburen. De ene na de andere bal werd kinderlijk eenvoudig bij de tegenstander in de voeten geschoven, medespelers werden onnodig in de problemen gebracht en er werd alleen nog maar gezeurd tegen de beide trainers, die van elkaar niet wisten wie waar stond in het veld. De discussie tussen beiden voor de dug-out was hilarisch. Daarbij leek Joost Gerdez zich mateloos te ergeren en toonde erg weinig zin, stond Jasper Wiersum op een eilandje en had doelman Sander Adema z’n dag niet.

Duidelijke cijfers na 90 minuten spel

Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat de gasten uiteindelijk met een 10-2 overwinning in de auto naar Drenthe stapten. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel in Kloosterburen, maar het belangrijkste is eerst dat de trainers onderling snel duidelijke afspraken maken. Daarnaast zou de terugkeer van Peter Reitsma ook niet verkeerd zijn.

Foto’s: Jan Gerdez